GÜMÜŞHANE 1 AY İÇİNDE BAŞBAKAN VE 4 BAKAN AĞIRLAYACAK

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması öncesi Başbakan ve Bakanlar Gümüşhane’ye adeta çıkarma yapacak.

1 ay içerisinde Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Savunma Bakanı hemşerimiz Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Maliye Bakanı Naci Ağbal Gümüşhanelilerle buluşacak.

Başbakan Binali Yıldırım, 17 Mart Cuma günü Gümüşhane’ye gelerek miting yapacak.

16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı referandumu nedeniyle Gümüşhane’ye gelecek olan Başbakan Yıldırım yapacağı mitingde Gümüşhanelilere seslenecek. Yapılacak olan miting öncesi gerekli tedbirlerin alınması hususunda kurum müdürlerine brifing veren Vali Memiş, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Başbakan Yıldırım’ın yapacağı mitingden 3 gün sonra ise Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Gümüşhane’ye gelerek yeni İŞGEM binasının temelini atacak. Bakan Arslan aynı zamanda Köse Salyazı Havalimanı ve ilçelerde yapımı devam eden yol çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunacak.

Savunma Bakanı hemşerimiz Fikri Işık, 31 Mart’ta Gümüşhane’ye gelecek. Yeni Anayasa’nın içeriğiyle ilgili Gümüşhanelilere bilgi verecek olan Işık, yatırımlarla ilgili bilgi alacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 8 Nisan’da Gümüşhane’ye gelerek çeşitli temaslarda bulunacak.

12 Nisan’da ise Maliye Bakanı Naci Ağbal Gümüşhane’ye gelerek referandum öncesi Gümüşhanelilerden ‘Evet’ oyu isteyecek.

Başbakan ve Bakanların ziyareti öncesi çalışmaların hızlanması konusunda Kaymakam ve kurum müdürlerini uyaran Vali Memiş, eksik kalan yatırımlarla ilgili de Bakanları bilgilendireceklerini söyledi. Yapımı devam eden çalışmalarla alakalı da kısa bilgi veren Vali Memiş, “Limni Gölü ve Zigana Dağı Ayder’le Uzungöl’ün birleşimi gibi olacak. Bisiklet ve Atv turları olacak. Limni’deki gerekli çalışmalar sona erdiğinde orayı 365 gün kullanacağız. Ayrıca Kürtün’den Güvende’ye kadar olan yol bitecek. Kelkit ve Şiran’daki eksikleri bakanlarımıza ileteceğiz. Örümcek Ormanları’nın yolu ve Tomara’daki çalışmaları bitireceğiz. Kelkit’te kapalı yüzme havuzunun da temelini atacağız” dedi.

(HABER ALINTI KAYNAĞI: GÜMÜŞKENT GAZETESİ – 08.03.2017)