Gümüşhane Akıllı Şehir Çalışmaları Çalıştay’da Ele Alındı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Akıllı Şehir Çalışmaları Çalıştay’da Ele Alındı

Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2024 - 23:26

Son Güncelleme: 23 Temmuz 2024 - 23:26

Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Akıllı Şehir Hizmet Dönüşüm Çalıştayı’ yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) toplantı salonunda gerçekleşen Çalıştaya; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Kamu Kurum ve STK temsilcileri, muhtarlar ve Gümüşhane Üniversitesi Akademisyenleri katıldı.

Afet, ulaşım, çevre, altyapı, turizm, spor, kültürel faaliyetler, eğitim, şehirleşme, park ve bahçe başlıkları altında fikir alışverişi yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptı.

Toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Zeybek; “Belediyemizin bu önemli konu için hassasiyetine teşekkür ediyorum. Ayrıca Çalıştayımıza katkı koymak amacıyla burada olan siz değerli katılımcılara da teşekkürlerimi sunuyorum. Kırsal ve şehir yerleşimleri, şehirlerimizin temel yapı taşlarını oluşturur. Şehirler genellikle uygun coğrafi şartlara sahip oldukları için önemli yerleşim alanları olarak kabul edilirler. Farklı tanımlar olsa da, şehirler etkili bir yönetim modeline sahiptirler. Binlerce yıldır insanların yaşadığı ve günümüzde hala var olan kadim şehirler, önemli tarih ve kültür merkezleridir. Bu kadim şehirlerden birisi olan Gümüşhane’yi de daha yaşanılabilir, çağa uygun ve geleceğe hazırlamak için hepimiz üzerine düşeni yapmalıyız. Üniversite olarak böyle önemli bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu tekrardan ifade ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Zeybek’in ardından söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise şunları söyledi.

“Çok kıymetli Rektör Hocam, çok kıymetli Dekanlarımız, çok kıymetli Başkan Yardımcımız, kamu kuruluşu temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileri, yöneticiler, muhtarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hocam gerçekten büyük bir özenle hazırladığı konuşmayı gerçekleştirdi. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum. Rektör olarak göreve başladığı günden beri şehrimizi ve üniversitemizi entegre etme çabalarını takdirle izliyoruz. Hem şehrimizin hem de insanlığın hizmetine nasıl daha verimli bir şekilde katkı sağlayabileceğimiz üzerine çalışmalar yürüttüğünü görmek bizi mutlu ediyor.

Bugün yine üniversitemizin öncülüğünde, şehrimizi çağ atlatacak ve daha ileriye taşıyacak bir projede bir aradayız. Bu projeye öncülük ettiği için kendisine teşekkür ediyor ve bu projenin lokomotif görevi göreceğine inanıyorum. Üniversitemizin ve kendisinin bu konudaki özverisi takdire şayan.

Bugün burada Gümüşhane’nin geleceğiyle ilgili önemli konuları masaya yatırıp sorunları tartışmak ve çözüm önerileri üretmek için bir araya geldik. Akıllı şehirler konsepti çağımızın gereksinimlerine uygun olarak uyum sağlamak için çaba gösteriyoruz. Belediyemizin çalışmalarıyla şehrimizin yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Misyonumuz, Gümüşhane’nin kültürel zenginliklerini koruyarak ve çevresel sorunları azaltarak şehrin teknolojik yöntemlerle gelişmesine katkıda bulunmaktır. Vizyonumuz ise akıllı ve yenilikçi bir Gümüşhane oluşturarak halkımıza ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir sunmaktır.

Yakın zamanda Üniversitemizle işbirliği protokolü imzalayarak ortak çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemizin çeşitli birimleri bu işbirliği çerçevesinde faaliyet gösteriyor ve diğer birimlerin de yakın zamanda sisteme dahil olması planlanıyor.

Değerli arkadaşlar, bugün burada önemli kararlar almak için işin başındayız. İnsanın eğitim ve yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bir bina inşa etmek belki birkaç yıla mal olabilir ama o binayı tasarlayacak ve yapacak olan insanları yetiştirmek yıllar alır. Bu nedenle üniversitemizle şehrimizin entegrasyonu çok kıymetli ve gereklidir.

Gümüşhane Üniversitesi ve değerli insanları sayesinde bu hizmetleri gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Bu toplantının, hem şehrimize hem ülkemize hem de insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum”

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 23.07.2024

image_print

HABERLER