Gümüşhane Beldelerinde Yeni İlçelik Hareketliliği

Gümüşhane Olay Gazetesi Haberi – 22.06.2023

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “100 il ve 1000 ilçe” önerisi sonrası Gümüşhane’de de ilçe olmayı bekleyen beldelerde hareketlilik başladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli 13 Haziran 2023 tarihinde partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100. yılı  nedeniyle ülkemizdeki il sayısının 100’e, ilçe sayısının ise 1000’ e çıkarılmasını gündeme getirmişti. Bahçeli, grup toplantısında şunları söylemişti: “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.”

AK Parti ve Cumhur ittifakı ortakları tarafından da sıcak bakılan öneri sonrasında Türkiye’de hem il, hem de ilçe olmayı bekleyen pek çok yerleşim yerinde hareketlilik ve kulis çalışmaları başladı.

Gümüşhane’de Bulunan 8 Belde De İlçe Olmak İstiyor

Edinilen bilgiye göre Merkez ilçeye bağlı Arzularkabaköy Beldesi, Kelkit ilçesine bağlı Deredolu, Gümüşgöze, Öbektaş, Söğütlü, Ünlüpınar beldeleri, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi, Şiran ilçesine Bağlı Yeşilbük Beldesi yeni dönemde ilçe olmayı bekliyor.

Beldeler haricinde, Gümüşhane genelinde, daha önce belde olup da beldelik vasfını kaybeden birçok büyük köyde de ilçe olma girişimlerine hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Şu anda Türkiye’de 81 il ve 922 ilçe bulunuyor.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 22.06.2023