Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Sosyal Medya Canlı Yayınında Soruları Cevaplandırdı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Sosyal Medya Buluşmaları’nın 2.sini düzenledi.

Başkan Çimen, Başkanlık makamında düzenlenen ve Gümüşhane Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da canlı yayımlanan yaklaşık iki saat süren programda Gümüşhane Olay Gazetesi Medya Danışmanı Hasan Pir ve Gümüşkoza Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çelik’in sorularını cevaplandırdı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Sosyal Medya Buluşmaları programında ilk olarak Gümüşhane’de hafta sonu yapılan  OFFROAD  yarışmaları ile ilgili soruyu cevaplandırdı.

OFFROAD YARIŞMASI

Başkan Çimen şunları söyledi, “2 Gündür şehrimizi renklendiren Ofroad yarışları vardı. Bundan 1 yıl önce GÜMOFF Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri gelip başkanım biz farklı illerde gidip yarışlara katılıp kupalar kazanıyoruz. Bunun bir ayağını da Gümüşhane’de yapalım dediler. Biz de o günden beri bunun çalışmalarını yapıyoruz ve nihayetinde de bunu 11-13 Haziran tarihlerinde yaptık.  Toplumda karşılığı olan bir program oldu. Anlımızın akı ile bu programı gerçekleştirdik. Tüm Türkiye’den katılım sağlandı. Güzel bir program oldu. Bundan sonra Gümüşhane’de bu programları sık sık yapmamamız lazım. Belki ilk yurt dışı ekibi olarak Azerbaycan  Offroadcılarını  Gümüşhane’ye davet edebiliriz.”

İNGİLTERE ZİYARETİ

Başkan Çimen İngiltere ziyaretleriyle ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Zaman zaman AK Parti Genel Merkezimizin İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımızın böyle programları oluyor. Bizim de daha önce böyle bir programımız vardı. Bu vesile ile GÜMSAŞ  Yönetim Kurulu Başkanımız  Sayın Eyüphan Özyurt Bey’le birlikte gittiğimiz İngiltere’de hemşerilerimizle bir araya gelme fırsatımız oldu. İngiltere’de 5 ili ziyaret ettik. İngiltere’de yemek sektöründe Gümüşhaneliler çok sayıda hizmet veriyor ve başarılı oluyorlar. Gümüşhanemiz için yaptığımız GÜMŞAŞ Yaşam evleri ile ilgili bilgileri kendilerine aktırdık. Onlarda bu yaşam evlerinden almak istediklerini söylediler. Tekrar bir İngiltere ziyareti yaparak bu projemizi taçlandıracağız. İngiltere’deki hemşerilerimizin sorunları ilgili ziyaret sonrasında bir rapor oluşturup Genel Merkezimize sunduk. Yurt dışındaki hemşerilerimizin sorunlarını büyüklerimiz yakinen takip ediyorlar. Bizler de bu konuda elimizden geleni yaptık. Bu vesile ili de hemşerilerimizi ilimize sılayı rahim yapmayı önerdik ve bazılarından söz aldık. Yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin ilgili oldukça fazlaydı. Hepsine teşekkür ediyorum.  İngiltere’deki hemşerilerimiz Gümüşsu ürünlerini ismen biliyorlar ama tat olarak bilmiyordular. İngiltere’de GÜMÜŞSU ürünlerini satmak için Londra’da bir mekan baktık ve  bu işyerinde satışını yapacağız. Hatta bir dağıtıcı firma ile de görüştük bizim ürünlerimizi de dağıtır mısınız dedik onlarda dağıtabileceklerini söylediler. Bu vesile ile İngiltere’de de satışımızı gerçekleştireceğiz.”

GÜMÜŞHANE  TANITIM GÜNLERİ

Başkan Çimen, İstanbul Gümüşhane Tanıtım günleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, “İstanbul’da çok büyük bir emek vardı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eksiklikler mutlaka vardı. İngiltere ziyaretinin hemen ardından Tanıtım günlerine katıldık. Orada farklı etkinlikler de yapılabilirdi. Orada açılan reyonların tamamı Gümüşhaneli değildi. Bu tür yerlerde satışta mutlaka olacaktır. Hem ticaret hem de reklam yapılıyor oralarda. Zamanlamanın iyi yapılması gerekirdi. Zamanlama biraz yanlıştı. Yöresel ürünleri tanıtımın yanında kültürümüzü de yaşatmak istenen yerler buralar. Daha profesyonelce yapmak gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Gümüşhane’de yapılan sosyal yaşam alanlarıyla ilgili soruya cevap veren Başkan Çimen, “Sosyal yaşam alanlarını genişletmeye çalışıyoruz. Sema Doğan Yaşam Alanı Gümüşhane için güzel bir alan oldu. Üniversite bölgesinde olması da ayrı bir güzellik. 20 bin öğrenci var bu bölgede. Onun için de yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Bağlarbaşı mahallemizde güzel alanlar oluşturmaya çalışıyoruz ve 1 ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. 15 Temmuz’da da uçağımızın olduğu bölgede şehitler ve gaziler parkımızı açacağız. Ayrıca Mesire alanımızda da bir proje yaparak burayı da yaşam alanı haline getireceğiz. Sayın Aydın Doğan’la da görüşüp ekonomik anlamda destek isteyeceğiz.  Atatürk Parkımızı geçen yıl bizzat başında durarak yeniledik. Orada bulunan Hüseyin Nihal Atsız kültür evini de daha güzelleştirdik. Hemen onun yanında bulunan Mustafa Canlı Parkı ve karşısındaki alanı da yaşanabilecek bir hale getirdik. 15 Temmuz Meydanını da güzelleştirdik. Yaşam alanlarımız genişleyip güzelleşecek.  Biz vatandaşlarımızla istişare yaparak bu çalışmaları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Gümüşhaneli hiçbir vatandaşımız başka illere imrenmesin dedik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

YENİ HASTANE YOLU

Geçtiğimiz aylarda açılan hastane ile ilgili soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “2014 yılında Gümüşhane Belediye Başkanı oldum. Hastane yapılmıştı. O dönek önünde yüzde 20 meyilli bir yol vardı. Mevcut yol kullanılabilir bir yol değildi. Bu yolu nasıl yapabiliriz dedik ve uzmanlarla yaptığımız görüşmelerle bu araziden geçebilir dedik. Bir baktık ki bu arazi Kent Park arazisi. Bu yolu yapmaya karır verdik. Bu yol ile 5 dakika da vatandaşımız hastaneye gidebiliyor. Bu yol vatandaşın yerinden geçtiği için ya kamulaştırma ya da imar vermek zorundasınız. Biz Çevre yapılaşma 3 kat olduğu için 2017 yılında imar verdik. Büyüklerimiz bize dedi ki burada rant var ortakların biri FETÖCÜ bu imarı iptal edin dediler. Bizde meclis üyelerimizle görüşüp iptal ettik. O dönem kamulaştırmaya karar verdik. Büyüklerimizle görüşüp destek istedik. Ama kamulaştırma parasını bulamadık. Yer sahipleri de yolu kapatıp duruyorlar. Bizde arkadaşlarımızı toplayıp oraya gittik ve imar kararını verdik. Büyüklerimizde hem bize imar verin dedi. Hastaneni önünde 6 bin metrekare olan bir arazi var. Bunlar da amcazadelerimizin torunları. Şu anda mahkemelik durumda. Diğer alanımızda 55 bin metrekare. Burada da 39 bin metrekaresini imara dahil ettik. Ama arazi sahipleri farklı bir alanda iki duvar arasın imar istiyorlar. Bunu vermek mümkün değil. Sosyal medya üzerinde yaptıkları açıklamaların tamamı yalandır. Biz kanunen yapılması gerekenleri yaptık.  55 bin metrekare olan arazinin yol terkleri ve park alanları düşülünce kalan araziye inşaat yapabilir. Bu alanda ortakların hepsi aynı oranda imarını alacak. Bizde bu noktada tekrar ediyorum Hazreti Ömer’in adaletini uyguladık. İtiraz süreci 15 gün içinde tamamlanacak ve bizde çalışmalarımıza başlayacağız. Arazi sahibi gerekli jeolojik etütlerini yaparak çalışma yapabilecek. Eğer zemin etütleri sağlıklı çıkmazsa ona göre hareket edecekler. Biz ranta hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz.” dedi.

GÜMSAŞ YAŞAM EVLERİ

GÜMSAŞ  yaşam alanı evleri konusundaki soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “Dünyada yaşanan kriz nedeniyle biraz temkinli gitmek zorundayız. Çor bir coğrafyada bu işi yapmak kolay değil ama biz bu işi başaracağız. Farklı sözler geliyor kulağımıza. Biz burada bir cesaret gösterdik ve bu alanı inşaat alanı yaptık.  Burada 550 bin metreküp hafriyat aldık. 15 milyon lira harcayarak boşaltma işini yaptık. Biz hesap uzmanıyız. Bu alanı şu anda boşaltmak isteseniz 45 milyon liraya boşaltabilirsiniz. İşe başladığımız zaman aldığımız betonu bu gün almak mümkün değil. Gümüşhane’de tek yeminli şirket olan Bağımsız denetimi olan tük firma GÜMŞAŞ. Bu şirket her ay denetleniyor.  1350 ton inşaat demiri harcadık. 8 bin 200 lirada aldığımız demiri 13 Milyon TL vermişiz. Bu günkü fiyatı 22 milyon yapıyor. Yine işçilik 230 lira eken 2 milyon lira ödedik. Bugün 450 lira işçilik. Trafo ve 650 bin lira ödedik. 1425 bin lira bugün alsak 4 milyon TL.  Bugün 40 milyon harcadığımız işe 95 milyon liraya yapabiliriz. Neredeyse yüzde 300’lere varan fiyat artışı var. 64 milyon 75 lira peşinat almışız.  Kasamızda şu anda 23 milyon 498 bin lira var. Hesap verebilir bir durumdayız. Burada bizim amacımız kar etmek değildi. Biz vatandaşımız kazansın diye bu işe girdik. Ne kadar olumsuz düşünce olursa olsun biz bunu yapacağız. Vatandaşımıza artı maliyet olarak sözleşmemiz dahilinde olan artışlar yapılacak. Ama vatandaşımızı koruyacak bir şekilde artış yapılacak. İnşaatın yavaş ilerlemesi hem maliyet hem de önümüzü görmemiz açısından yavaş ilerliyoruz. Hiç bir vatandaşımızın projeden ayrılmasını istemiyoruz. Sözleşme gereği ayrılan vatandaşlarımızda alınması gerek yüzde 10 kesintiyi de arkadaşlarımıza söyledim bunu da almayacaklar. Hak sahibi arkadaşlarımızı tekek teker çağırıp görüşülecek. Yeni tablo bu şekilde oluşacak. Enflasyon farkı bu şekilde düzenlenecek. Geri kalan 350 dairemizi ve dükkanlarımızı  sattığımız zaman inşaatımız hızlı bir şekilde ilerleyecek. Seçim öncesine bu binaları tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

GÜMÜŞSU FABRİKASI

Başkan Çimen, bir soru üzerine GÜMÜŞSU fabrikası ile ilgili şunları söyledi,  “GÜMÜŞSU Fabrikamız 2008 yılında kapanmıştı. Gümüşhane Belediyesi iştiraki olan GÜMŞAŞ aldı. Yaklaşık 1 Milyon dolarlık bir harcama ile fabrikayı yenilendik. Saatte 2 bin şişe üretim yaparken şu anda 12 bin şişe üretiyoruz. Yatırımımız devam ediyor. Konsantre hattını kurmamız lazım. Buda bize hem üretimde hem de mahsullerin saklanmasında çok büyük bir fayda sağlayacak. Bu marka GÜMÜŞSU markası adı altında SİM markası ile beraber Amerika Avustralya Fransa Almanya ya ihracat yapıyoruz. Geçen yıl ki 1 yıllık ihracat ile bu yılki 3 aylık dönel aynı. Bu sene yaklaşık 25 milyon liralık ihracat yaptık. Hep dedim bu bir başarıdır. Üreterek gelişeceğiz. İç pazarlamada da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Büyük firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Konsantre tesisimizin ardından gerekli çalışmalarımız hızlanacak.”

AVM İÇİN KATARLI İŞ ADAMI İLE ANLAŞMA YAPILMASI GÜNDEMDE

Başkan Çimen bir soru üzerine Eski Terminal yerinde yapılacak olan AVM ile ilgili olarak  “AVM ile ilgili olarak daha önce İzmirli bir hemşerimizle girişimlerimiz olmuştu. Biz de Belediyemiz şirketiyle bu alanı yapmak istedik. Gerekli görüşmeleri yaptık. Ama bir neticeye varamamıştık. Katarlı bir hemşerimizle görüşmeler yaptık ve bayrama doğru bu işin sözleşmesini imzalayacağız. Hemşerimiz diyorum çünkü ikametgahını bile Gümüşhane’ye aldı. Belediye ile ortak olarak olacak şekilde bir sözleşme hazırlanıyor. Bayrama kalmadan bu işi neticelendireceğiz.” Dedi.

GÜMÜŞHANESPOR

Sorulan bir soru üzerine Gümüşhanespor konusunda da geniş bilgi veren Başkan Çimen şunları söyledi,  “Biz, şehrülemin olarak şehrin her konusuna sahip olmak zorundayız. Bu düşünce ili Gümüşhanespor’a da sahip olduk ve her zamanda sahip oluyorduk.  Gümüşhanespor profesyonel bir takım. Ekonomisi belki Gümüşhane’nin ölçeğinin üstünde. Daha önce il dışından ve kurumlar Gümüşhanespor’a destek oluyordu. Şu anda hiç kimse Gümüşhanespor’a destek olmuyor. Bizim ekonomimiz bunu kalkındırma yetmez. Gerekli çalışmaları yapıp düşük bir maliyetle bu işi yapmak için gerek kendi çocuklarımız gerekse yurt dışından ucuz maliyetli getirdiğimiz futbolcularımızla yaptık. Büyük bir borç kaldı sırtımızı kimse sahip çıkmadı. Bu borçlar ödendi. Kimse nasıl ödendi diye de sormadı. Biz ekibimizle birlikte Gümüşhanespor’a sahip çıktık. Bizim amacımız bu şehirde para kazanan büyük şirketlerin bu şehre sahip çıkmaları. Yıldızlar, Koza Altın, Gümüştaş, Aşkale Çimento, HDİ sigorta, Cengiz inşaat gibi firmalarımızın kapılarını çalacağız. Gümüşhanespor’un en kötü haliyle 5 milyon bütçesi var.. Tabi bu şampiyonluk durumunda artıyor. Buda alacağımız yardımlara göre şekillenecek.  Gümüşhanesporumuzu en güzel yerde temsil edeceğiz. Şuanda kadar Gümüşhanespora talip olan kimse yok. Ama ciddi bir bütçe ile gelen biri olursa Gümüşhanesporumuzu verebiliriz.”

BAHÇECİK BARAJI

Başkan Çimen, sorulan bir soru üzerine Bahçecik Barajı’nın su seviyesinin yükselmeye başladığını belirtek şunları söyledi, “Bahçecik Barajı’nda 2 gün önce aldığım fotoğrafa göre 30 metre su dolmuş durumda. Bahçecik Barajı u şehrin geleceğine attığımız bir imzadır. Allah bize nasip etti. Şehrin 50 yılını kurtarmış oluyoruz. Barajı bugün yapmaya kalksak 500 milyon. Bu barajın sahibi Gümüşhane Belediyesidir. Bu barajın parasını 30 yıl vade ile biz Gümüşhane belediyesi olarak ödeyeceğiz. Buradaki suyu biz satacağız. Biz faydalanacağız. Baraj bitmekle her şey bitmiyor. İsale ve arıtma ile ilgili ihaleyi yaptık. Bir firma ihaleye itiraz etmişti. Mahkeme sonuçlandı. İhaleyi alan firma barajın yanında şantiyesini kuruyor. Borularını da sipariş verdiler. Bir buçuk yıl içinde tamamlanacağı söylendi. Bahçecik barajını kimse görmemezlikten gelemez, isale hattını kimse görmemezlikten gelemez. Alkışlanması ve tebrik edilmesi gerekiyor. Bu şehrin 2023 yılında musluklarından billur gibi su akacak. Bunu da Allah bize nasip etti. Bu bizim vatandaşımıza verdiğimiz bir sözdü. Sözümüzü de tutmuş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bahçecik barajının şu avantajı da var. Deveboynundan getirip buraya dökebiliriz. Onunla ilgili çalışmamız var. Aktutan göletindeki su buranın verimliliğini artıracak. Bu barajda fazla gelen su dereye bırakıldığında Harşit’i de temizlemiş olacak. Mevcutta kullandığımız keson kuyularımızı iptal etmeyeceğiz. Burada ki suları derece dökeceğiz. Yer altı barajı çalışmamız var. Uçağımızın olduğu bölgede bu çalışmayı yapacağız. Harşit Çayı bizin gerdanlığımız olacak”

SOKAK HAYVANLARI

Sokak hayvanları konusundaki bir soruya cevap veren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Sokak hayvanları sorunu tüm Türkiye’nin sorunu. Bizim ilçelerimizin bir kaçında barınak var ama bizimki gibi bir barınak yok. Barınağımızda ekibimiz gecesini gündüzüne katarak çalıyor. Biz bu hayvanları topluyoruz. ama köylerden ve diğer ilçelerden getirip atılan hayvanlar var. Bu hayvanları da topluyor, rehabilite etmek için aşılarını vurup küpelerine takıyor. Birileri diyor ki bu hayvanları öldürün. Bunlarda bir candır kimse bunların kılına dokunamaz. Biz bu hayvanları rehabilite etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şu. Getirip bıraktıkları hayvanları bize bildir bizde zamanında toplayalım. Eskiden tüfekli vurup uyuşturuyorlardı. Biz bu yolu seçmiyorum.   Buradan hayvanseverlere de şunu demek istiyorum. Tamam hayvanlarda bizimle yaşamak durumunda. Ama insanın yaşam alını içerisinde tehlike oluşturabiliyorlar. Hayvan severler bu hayvanları insan yaşam alanlarının dışında beslesinler. “ dedi

KENT KONSEYİ

Kent Konseyi konusunda da açıklamalarda bulunan başkan Çimen, “Pandemi nedeniyle iki yıldır askıda kalan çalımları başlattık. Oluşumun yapılması için arkadaşlara gerekli çalışmaların yapılmasını istemiştik. Kent konseylerinin tavsiye kararları belediye meclislerinin 1. Maddesidir. Kent konseyinin kuruluşu bizi memnun etti. Alacakları kararları bekliyoruz. Yeni Kent Konseyimizin başkanı ve yürütme kurulu üyelerine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

KENT MEYDANI ve HAMAM KONUSU

Kent Meydanı ve şehir Hamamı ile ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Çimen, “Kent meydanı millet bahçesi adı altında şehrimizin en güzel noktasını yapılacak. Planları hazırlanıyor. Hükümet konağının olacağı noktadaki proje çalışması yapılıyor. Bu projenin tamamlanmasının ardından ihale süreci başlayacak. Bu süreçte biz bu hükümet konağı projesinin de tamamlanmasıyla oturma alanlarıyla kafeleriyle millet kütüphanesiyle güzel bir alan oluşturulacak. Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan küp taştan kurtarmak istiyoruz. Bu çalışmayı yaptıktan sonra da trafik konusunda da yolu trafiğe kapatma yayalaştırma ya da çift yön trafiğe açma gibi bir çalışma yapacağız. Hamam konuusnda da Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın arkasındaki alanımızda bir bina inşa ederek hem yas evi hem hamam olarak kullanılacak bir bina yapacağız. Bu noktada da Sayın Aydın Doğan’ı ziyaretimizde dile getirip ekonomik anlamda destek isteyeceğim. İnşallah o desteği alırsak projemiz hazır, hemen yapacağız” dedi.

2023  SEÇİMLERİ

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “Cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 yılının haziran ayında yapılacak. Biz Cumhur İttifakı olarak, AK Parti teşkilatları olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Biz AK Parti teşkilatları olarak hazırız.   Bizde seçim bitmez, biri biter biri başlar. Biz hiç durmayız, biri tamamlanınca diğerinin çalışmalarına başlarız. Biz seçimlerde yine başarılı alacağımıza eminim.  Gümüşhane seçimlerde ilk 3 e yine gerer. Burada önemli olan birlik ve beraberliğimizi sağlamamız ve sahada asla boşluk bırakmamamız lazım. Biz Gümüşhane Belediye Başkanı olarak bize düşen ne varsa biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Teşkilatlarımız söylediği doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçim çok önemli. Yüzyılın seçimi olarak görüyoruz. 2024 yerel seçimlerinin de önemini arz edecek bir seçim. Biz yine cumhurbaşkanımızın önderliğinde başarıyı tekrar sağlayacağız. Teşkilatlarımızla birlikte her kesimle daha çok hasbihal olmazı gerekiyor. 2023 seçimlerinde yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz.” 

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNÜYOR  MUSUNUZ?

Secimler geliyor, milletvekilliği düşünceniz var mı? sorusunu cevaplandıran  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Biz hizmet eriyiz. Şu anki görevimiz Gümüşhane Belediye Başkanıyım. Allah’ım bana bu gücü verdiği sürece bu can bu bedende olduğu sürece bu işi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Biz siyasetin bir parçasıyız. Siyasette belediye başkanlığı da vardır, Milletvekilliği de vardır, il başkanlığı da vardır veya üyesi olmakta vardır. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yol yürümek her kula nasip olmaz. Bize nasip oldu, biz beraber yürüyoruz. Yarında başka platformlarda da yürüyebiliriz. Şu anda Belediye Başkanıyım, Belediye Başkanı olarak sonunu kadar teşkilatımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz. Ne derseler bize onu yaparız. Yarın ne olur bilemiyorum. Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Birde yüce rabbim nasip ederse olur diyorum. Yarın bize o görev verilirse vatandaşımız da destek verirse neden olmasın ki onu da yaparız. Milletimize layık bir insan olmak için çalışırız” dedi.