Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen’den Canlı Yayın Atağı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaklaşık 3 saat süren ve binlerce hemşehrimizin katılım sağladığı ‘Başkan Çimen İle Sosyal Medya Buluşmaları’ isimli etkinlikte, Gümüşhaneli gazetecilerin ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘Başkan Çimen İle Sosyal Medya Buluşmaları’ isimli etkinlikte, Gümüşhaneli gazetecilerle bir araya geldi. Facebooktan canlı yayınlanan programda Başkan Çimen, gazetecilerin ve vatandaşların […]

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaklaşık 3 saat süren ve binlerce hemşehrimizin katılım sağladığı ‘Başkan Çimen İle Sosyal Medya Buluşmaları’ isimli etkinlikte, Gümüşhaneli gazetecilerin ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘Başkan Çimen İle Sosyal Medya Buluşmaları’ isimli etkinlikte, Gümüşhaneli gazetecilerle bir araya geldi. Facebooktan canlı yayınlanan programda Başkan Çimen, gazetecilerin ve vatandaşların sorunlarını cevapladı.

Sema Doğan Yaşam Alanı’nda düzenlenen ve programın moderatörlüğünü Gümüşhane Olay Gazetesi Medya Danışmanı ve Köşe Yazarı Hazan Pir’in yaptığı Canlı yayında Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kuşakkaya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sezai Köprülü, Gümüşkoza Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çelik’in sorularına yanıtlayan Başkan Çimen, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme, Gümüşhane Belediyesi’nin devam eden projeleri, mevcut su sorunu, Harşit Çayı Dere Islahı, Gümsaş ve Gümüşhanespor ile ilgili soruları yanıtladı.

Programla ilgili konuşan başkan Çimen, “Biz her ay sosyal medya buluşmalarında gazetecilerle, STK temsilcileriyle ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz ve herkesi bilgilendirerceğiz.” dedi. 

“Belediyemizin Yaptığı Projelere Maddi Bir Destek İstedik”

Programa katılan gazeteciler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili görüşmenin ayrıntıları sorulan Başkan Çimen, “ Cumhurbaşkanımız ile 23 Haziran’da yaklaşık 2 buçuk saat görüşme fırsatımız oldu. Hemşehrilerimizin selamını ilettik, şehrimize davet ettik. İnşallah pandemi bittikten sonra Türkiye’yi tekrar dolaşacağını beyan etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunduk. Kent meydanı proje aşamasında millet bahçesi içerisinde bir camiye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Kemaliye camiinin eski ve avlusunun olmadığını söyledik. Bunların yanında ülke meseleleri ile ilgili konuşmalarımız oldu. Bir de malum şehri ilgilendiren bahçecik barajı isale hattı ve dere ıslahı ile ilgili seçimlere kadar bunların yetiştirilmesini istedik. Ulaştırma bakanımıza ilettiğimiz sorunlarımız ve yapılanlarla ilgili teşekkürlerimizi ilettik.

Gümüşhanespor ile ilgili Cumhurbaşkanımızdan destek istedik. Bir de belediyemizin yaptığı projelere maddi bir destek istedik. Bazı özel konular da oldu. Onunla sohbet etmek bize ayrı bir heyecan katıyor Allah başımızdan eksik etmesin.

Sayın Cumhurbaşkanımız sorumluluk alanları çok geniş biz de şehrimizin en önemli sorunlarını kendisine ilettik. Bunların başında şehrin bir meydana ihtiyacı vardı bunu ilettik. Kent meydanı ile ilgili son durumu da bakan beyle konuşacağız. Bu alanı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Resmi işlemler şu anda bitti. Adalet Sarayı’nı da 2014 yılında kapatılan FETÖ yurduna taşıyacağız. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü taşınacak. Altta kapalı otopark ve çarşı olacak. Yeşil alanın da bol olduğu bir 20 bin metrekare alan haline getireceğiz. Bunun bir ucu çarşı Gümüşhane’den başlıyor il binamıza kadar gidiyor. Eksikleri var bakan beyle görüşüp 2 ay içerisinde ihale aşamasına getireceğiz. Güzel bir protokol camisi yapacağız.

Bahçecik Barajı projemizin hızlanması ile ilgili görüşlerimizi ilettik, hızlandıracağız ve öne çekeceğiz. Bu sene su tutacağız orda. Yeni köprüler yeni gezi alanlarını da hızlandıracağız. Ankete göre vatandaşların 2014-2019’da verdiği destek artarak gidiyor. 1000 kişi üzerinde, hangi mahallede sorun var diye çalışma yapıyoruz. Başarılıyız daha başarılı olabiliriz vatandaşın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabiliriz. Biz Ankara’ya gittiğimizde tüm bakanlarla görüşürüz. Proje ile gidiyoruz bütün bakanlara, karşılığını alıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bugüne Kadar Sağda Solda Şehrimizde Küçücük Bir Lekemiz Bile Yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ihalelerin canlı yayınla ve şeffaf bir şekilde yapılması çağrısı sorulan Başkan Çimen, “Türkiye’de 21b ihale kanunu var biz bu kanunu en az uygulayan belediyeyiz. 21b’yi bir kere uyguladık o da yüzme havuzunun olduğu yerle ilgili. Davetiye usulü bir kere ihale yaptık. Bunu çoğu belediye yapıyor ama biz bir kere yaptık. Tüm ihalelerimizi e-ihale ile yapıyoruz. Herkes internet üzerinden başvuru yapıyor. Şükürler olsun bugüne kadar sağda solda şehrimizde küçücük bir lekemiz bile yok. Cumhurbaşkanımız bunu söylerken anlımız ak bir şekilde dinledik. E-ihalede vatandaş internet üzerinden katılıyor, canlı yayın uygulaması belediyenin herhangi bir salonunda yapılan ihalede olur. Bizim uygulamamızda kimse birbirini görmüyor en sağlamı en uygunu bu. Yüzde 40-50 tenzilata giden işler oldu belediye kazanıyor, vatandaş kazanıyor” ifadelerini kullandı.

“Şehrimizin Bir Kalbi De Atatürk Yaşam Alanı Olacak”

“Burada bu yerin ilk alınması noktasında Naim Ağaç belediye başkanımıza, Mustafa Canlı’ya ve Aydın Doğan’a teşekkür ediyorum. Burayı sonradan yaşam alanı yapan herkese teşekkür ediyorum. Bu Karadeniz bölgesinde rastlayamayacağınız yaşam alanlarından biri. Ben burada şantiye şefi gibi çalıştım. Şu anda da Atatürk Parkı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin bir kalbi de Atatürk Yaşam Alanı olacak. Buraya gelen sadece park için değil kışın bile çocuk alanları olacak burası bir yaşam alanı olacak sosyal alanları olacak. En ince ayrıntısına kadar orayı da düşünüyoruz. Sema Doğan Yaşam Alanımızı aratmayacak şekilde olacak 3’üncü alanımız da mevcut yüzme havuzunun olduğu bölgede yapılacak. Çevre bakanımıza sokak sağlıklaştırmasıyla ilgili teşekkürlerimizi ilettik. İçme suyu ile ilgili sayın bakanımıza bizim şu kadar boru ihtiyacımız var dedik, yardımcı olacağını söyledi.

 AVM ile ilgili çalışmalar sürüyor. Özel bir hastane bu şehrin ihtiyacı. Onu da bazı firmalarla görüşüyoruz. O bölgeyi AVM ve özel hastane olarak ayıracağız. Diğer kalan işler de biter bitmez onlarla ilgileneceğiz. Kaynak noktasında destek de alacağız. 20 yıl önceki hayalimiz Atatürk ve Cumhuriyet caddesini yayalaştırmaktı. Hayallerin gerçekleşebilmesi için alternatif caddeler olması lazım. Şehir geçişleriyle ilgili destek alırsak Atatürk ve Cumhuriyet caddesini yaylaştırma çalışmalarına başlayacağız. Çağrı Merkezi, şu anda biliyorsunuz kapandı. Buranın yeri belediyenin. En az borcu olan belediyeyiz. Biz burada şehrimizin eksikleri doğrultusunda proje yapacağız. Bu şehrin özel okul ihtiyacı var, birkaç girişimci ile görüşüyoruz. Sağlık kurumları ile ilgili de müracaatlar var. Bir de market yapalım diyenler var. Burada halka en faydalı olan neyse onu seçeceğiz” diye konuştu.

“Biz Mustafa Canlı’nın İsmini Verebileceğimiz Daha Büyük Bir Proje İstedik”

“ Şehremini’de yalan olmaz. Bir takım yanlış söylemler var. Biz Gümüşhane Belediyesi olarak sayın Mustafa Canlı ağabeyimizin ismini Miniasim Şelalesine verdik. İSTAÇ Genel Müdürü beni aradı burada bir okul yaptırılmak istediğini söyledi. Biz şehirlararası bir terminal yapacağımızı söyledik, desteğin oraya verilmesinin daha uygun olduğunu söyledik. Sonra bu konuyla ilgili görüşmedik. Kreşi çok küçük gördüm, kreşin büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünmedim. Biz büyük bir proje istedik. Şehirlerarası terminal yaptırıp ismini oraya vermek istedik. Bu konuyla ilgili bizle diyaloga geçen kimse olmadı, biz her türlü diyaloga açığız”

“2023’ten Önce Musluklarımızdan Billur Gibi Suyu Beraber İçeceğiz”

Bahçecik Barajı’nda bu yıl su tutulacağını söyleyen Başkan Çimen, içme suyu noktasındaki alternatiflerin de değerlendirileceğini söyleyerek, “ Bahçecik Barajı şu anda yüzde 70’ler civarına geldi. Bu inşaatı bu sene tamamlayacağız su tutmaya başlayacağız. Aktutan’dan yaklaşık 2 kilometrelik ve 2 metre çapındaki tünel ve isale hattı da eşzamanlı bitecek. İnşallah 2023 seçimleri öncesinde musluklarımızdan billur gibi suyumuzu beraber içeceğiz. Genel müdür resmi rakamlarla birlikte ihtiyatlı konuşmuş olabilir ama biz bunu öne alacağız. İnşallah Bahçecik Barajı’nı görmek isteyen vatandaşlarımızı da götürüp getireceğiz.

Şu anda 14 tane su kuyumuz var buna 2 tane de ilave edilecek, 1’i tamamlandı. Bahçecik Barajı tamamlansa bile bu kuyularımız alternatif olarak kalacak. Bir kuyunun yapımı 1 milyon civarında. Halgent’teki suyu da şehrimize kattık. Çalışmalarımız 2 aydır devam ediyor, depo çalışmalarımız, hat çalışmalarımız da sürüyor. Halgent’teki su çok büyük bir katkı sağladı şehrimize. Arızalar olduğu zaman asbesli borularımızı değiştiriyoruz.

Geçmiş dönemlerde Adana’dan bir firmadan alınan borularda hata olmuş, hatalar meydana gelmiş bunlar zaman zaman çıkıyor. Hemşehrilerimizden özür diliyoruz, arada su kesintileri oluyor biz bunları çözmeye çalışıyoruz. O boruların çoğu değişecek. Alternatif çalışmalar devam ediyor.

Çakırgöl Deveboynu ile ilgili çalışmalar da var. O hattaki köyler ve vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelere de su vereceğiz. Artabel’de de bir gölet yapıp şehrimize su alma planımız var.

1’inci önceliğimiz Bahçecik Barajı daha sonra bu alternatifleri değerlendireceğiz. Benden önceki insanları kötülemek istemem ama eski borularda hata çıkıyor. Biz bunları tamir etmeye uğraşıyoruz. Çözüm üretiyoruz. Kim istemez, su problemi olmayan bir şehir. Biz şu an bu çalışmaları yapmasak belki şehir susuz kalacak. Biz yaklaşık 7 tane depo kazandırdık şehre. TOKİ’de su sorunu yok. Oranın sistemi iyi yapıldı çünkü. Yeni konutlarda da olamayacak çünkü altyapı çalışmalarını yapıyoruz.

“Akıllı Sayaçlar Konusu”

Akıllı sayaçlar noktasında yaklaşık 2 yıldır çalışmamız var ekibimizle beraber. Pazartesi günü sözleşmesi imzalanacak. Vatandaşlar ve belediyemiz bu işten zarar görmesin diye ince çalışma sonucunda su sayaçlarını da yarı fiyatına alıyoruz. Suyu daha ekonomik kullanacağız, daha tasarruflu olacak, maliyetini düşürecek. Belediye istediği an suyu kesecek, istediği an suyu azaltabilecek vatandaşı hiç yormadan. Bugünkü teknolojiyle bunu yapabileceğiz. Ve belediyenin su alacakları kontrol altına alınacak. Eskiden kalan büyük alımlar var bunlar kontrol altına alınacak” açıklamasında bulundu.

“Birkaç Yıl İçerisinde Dere Islahı Projemizi De Tamamlayacağız”

Harşit Çayı Dere Islahı’nın birkaç sene içerisinde tamamlanacağını söyleyen Başkan Çimen, ayrıca vahşi depolama alanına da artık çöp dökülmediğini belirtti. Başkan Çimen, “ Harşit Çayı dere ıslahı şehrimizin gerdanlığı olacak. Yaklaşık 4-5 yıldır bunun bir kısmından faydalanıyoruz. Bunu yaparken her şeyden önce kanalizasyon hatlarımızı yeniledik. Bundan 3-4 ay öncesine kadar bütün atıklar arıtma tesisine alındı. Birkaç yer kaldı oralar da tamamlanacak. Gümüşhane bütçesinden çıkmasın diye bu projede DSİ’den destek aldık. Bu proje kapsamında 2’inci dere ıslahları projesi yapıldı Gümüşhane’de. Ek olarak 55 milyon liralık ihale yapıldı. Bu ihaleye giren yüklenici firma ihaleyi iptal etti. Şu an tekrar ihale aşamasında. ihale süreci biraz daha uzayabilir. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Temmuz ayı içerisinde Harşit Çayı’na deşarj olan alanları da arıtma tesisine bağlayacağız. Şu an projenin yüzde 90’ı tamamlandı. Yüzde 10’u kaldı. Bu sene biraz kurak geçiyor. Eski hali olsa kokudan durulmazdı. Birkaç yıl içerisinde dere ıslahı projemizi de tamamlayacağız.

“Vahşi Depolama”

Vahşi Depolama alanının rehabilite edilmesi ile ilgili bakanımızla görüşmemiz oldu. Orada çöp sorunu kalmadı. Aktarma istasyonumuzda çöplerimizi ayrışıyoruz. Bayburt’a götüreceğimiz çöpler yüzde 20 daha az gidiyor. Geçen hafta itibariyle yeni projeyi tamamladık, büyük bir projeyle o sorun ortadan kalkacak. 5-6 aydır da oraya 1 gram bile çöp dökülmüyor. Çevre yönünden Gümüşhane şanslı bir il. Torul Barajı’na giden atıklarla ilgili de çalışmamız olacak” dedi.

“Gümüşhane Belediyesi ve Şirketinin Bitcoin’e Para Yatırması İmkansız”

Öte yandan son günlerde sıkça dile getirilen, belediyenin Yaşam Evleri’nden toplanan parayla Bitcoin’e yatırım yaptığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yasaların böyle bir duruma izin vermediğini ve bu iddiaların çok cahilce olduğunu söyledi. Başkan Çimen, “Bu şirkette sanal para değerlendirmek gibi bir şey olmaz. Gümüşhane Belediyesi’nin bütün paraları 3 bankada mevduatta, iş yapıldıkça ödeme yapılıyor. Bitcoin’de bunu değerlendirme hakkımız yok, böyle bir şansımız yok. Kanun bana bu yetkiyi verse, uzman arkadaşlarla bunu değerlendiririz. Devletin yasal işlemleri var biz sadece faize yatırabiliyoruz. Ben 60 ay sıfır faiz alıyorum. O paralar bankada. O paranın 5 milyonunu bitcoin’e kullanalım böyle bir şey yok. Bizim denetçimiz var. Bu dedikodular cahilce geliyor. Bunlar sokak ağzı. Devlet yasal olarak bunu sağlasa düşünülebilir. Gümüşhane Belediyesi ve şirketinin bunu yapması imkansız. Biz bunlara gülüp geçiyoruz. Bunlar denetime açık bunları herkes görebilir.

433 konutumuz satıldı, 64 iş yerimiz satıldı. Yer sahiplerine verilenlerin dışında 120 konutumuz kaldı. Ekonominin gidişatına göre onların da fiyatları artıyor. Sonunda vatandaş görecek, Yaşam Evlerinin kazancını TOKİ’nin evleriyle karşılaştırdığı zaman görecekler” açıklamasında bulundu.

‘Gümüşhanespor artık kişilere bağımlı olmayacak’

Gazetecilerin Gümüşhanespor ile ilgili sorularını da yanıtlayan ve hafta sonu yapılacak kongrede tüm projelerini açıklayacağını ifade eden Başkan Çimen; “Gümüşhanespor aynen Gümüşhane ismi gibi bizim üst kimliğimiz. 25 yıldır kulübümüzün yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Gümüşhanespor’u sahipsiz bırakmak gibi bir lüksümüz yok. Kulübü devraldığımız zaman transfer yapma şansımız yoktu. Ve ilk yarı boyunca sadece 9 puan toplamış bir takım vardı. Daha da acısı, sıcak yemek pişemez halde olan bir yapı vardı. Hızlı bir şekilde ufak gibi görünen ama önemli sorunları ortadan kaldırdık ve lige döndük. İkinci yarı 21 puan toplamamıza rağmen, bize verilen sözlerin tutulmaması ve bazı beklemediğimiz etkenler yüzünden bir alt lige düştük. Futbolda bunlar var. Alnımız ak, şerefimizle düştük, aslanlar gibi çıkmasını da biliriz. Gümüşhanespor düştüğü yerden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak kudrete sahip bir camiadır. Ancak her yıl aynı sıkıntıları yaşamamak adına radikal kararlar almamız gerekiyor. Gümüşhanspor, artık bir şirket hüviyetine kavuşacak ve kurumsallaşacak. O sistemi oturttuğumuz zaman kişilere bağımlı olmaktan da kurtulacak. 3 Temmuz’da yapılacak kongrede yeni yönetim kurulumuzu da, projelerimizi de açıklayacağız. Sezgin hoca ile ilgili kararı da yeni yönetim kurulumuz verecek” ifadelerini kullandı.

‘Sosyal faaliyetlerimiz artarak devam edecek’

Canlı yayının son bölümünde geçtiğimiz günlerde başlayan ‘Tiyatro Festivali’ hakkında da açıklamalarda bulunan Çimen; “Pandemi sürecinde çokça özlediğimiz etkinliklerimize yasaklar bitmeden başladık. Bu tür etkinliklerimizin yanı sıra yakın zamanda açılacağına inandığımız sinema ve konserlerle sosyal belediyecilik anlamında yapmamız gerekenleri yapacağız” dedi.

Exit mobile version