GÜMÜŞHANE BELEDİYE İTFAİYESİ 2016 YILINDA 80 YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2016 yılı içerisinde 80 yangına müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin 2016 yılı içerisinde müdahale ettiği 80 yangından, 6’sı elektrik kontağı, 1’i ocak, soba ve kalorifer kazanı, 6’sı baca tutuşması, 2’si sigara veya kibrit ve 65 tanesi de diğer değişik sebeplerden dolayı meydana geldi.

Bu yangınların 8’i ahşap binalarda meydana gelirken, 10’u betonarme binalarda, 3’ü ot, saman ve ekinlerde, 8’i araç ve 51’i de ot, saman ve diğer değişik nedenlerden dolayı meydana geldi.

Yangınların meydana geldiği yerlere kısa bir süre içerisinde ulaşarak müdahale eden İtfaiyesi Müdürlüğü, yıl içerisinde meydana gelen 16 bina yangınından 2’sini yangın başlangıçta, 10’unu kısmen yandıktan sonra, 4’ünü de tamamen yandıktan sonra söndürebildi. 51 ot, saman ve ekin yangınlarından 32’sini başlangıçta, 11’ini  kısmen yandıktan sonra, 9’unu da tamamen yandıktan sonra söndürebildi. 8 araç yangınından ise, 2’sini başlangıçta, 5’ini kısmen yandıktan sonra, 1’ini de tamamen yandıktan sonra söndürdü.

İtfaiye Müdürlüğü yangın ve afet olaylarının yanı sıra vatandaşlara yapılan hizmetlerde de etkin rol alıyor.

Ekipler, ayrıca su verme ve kanalizasyon arızalarına müdahalede 440, cadde yıkaması için 173, cadde sulaması için 392, merdivenli araç ile 441 kez desteği sağladı. Ekipler yine yıl içerisinde 31 trafik kazasında da müdahale etti.

İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük, Gümüşhane Belediyesi  İtfaiye Müdürlüğünün başarılı çalışmalarını 2016 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek, “İtfaiyemiz, yangın ihbarının ardından kısa bir sürede olay yerine ulaşarak yangınlara müdahalede bulunuyor.  Bizlerin en büyük duası yangınların olmamasıdır. Ancak biz yinede her türlü olaya karşı 24 saat hizmetimizi sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e ve gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personelimize yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.