GÜMÜŞHANE BELEDİYE MECLİSİ KENT KONSEYİ KARARLARINI GÖRÜŞTÜ

Gümüşhane Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantıları 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü başladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda, meclisin gündeminde yer alan kent konseyi kararları görüşüldü.

Başkan Çimen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Belediye Meclisi’nin tatil yapmadığını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl Meclis olarak almış olduğumuz kararla meclisimizi tatil yapmayarak görüşmelere devam ettik. Bu yıl da Meclisimizi tatil etmeyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimiz için yapacak çok işimiz var. Bu yönde çalışmalarımıza Meclisimizle birlikte devam ediyoruz. Bu ayki ilk meclis toplantımızda Kent Konseyi’nin tavsiye niteliğindeki kararlarını görüştük. Toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Çimen, Kent Konseyi kararlarının görüşülmesinin ardından oturumu kapattı.

Edinilen bilgiye göre Gümüşhane Belediye Meclisi’nin görüştüğü Kent Konseyi Kararları şunlardır:

1.Gümüşhane ile; yine “Gümüşhane” anlamına gelen Bosna – Hersek’in Srebrenica şehrinin kardeş şehir ilan edilmesi.

2.Gümüşhane şehir içi trafik güzergâhlarındaki darlık nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için “BİSİKLET YOLLARININ” yapımının bir an önce tamamlanması.

3.Büyük kentlerde olduğu gibi; ayrıştırılmış çöp bidonlarının kentimizde çöp toplama noktalarına konulması. (Örneğin; camlar için, plastikler için, kâğıt, atık yağlar vb. bidonlarının ayrı ayrı konması gibi)

4.Özellikle Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde ana yollar üzerine çift taraflı park olayı, normal hayatın akışını aksatmakta ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bu sorunun ortadan kaldırılması.

5.Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri gibi ana caddeler üzerinde kaldırım veya araba yolu üzerine masa-sandalye atarak oturulması olayı Gümüşhane Belediyemiz tarafından bir süre yasaklanmıştı. Son dönemde ve günümüzde bu uygulama tekrar başlamış ve sokaklarda masa ve sandalyeli oturmalar hem anayolları, hem de kaldırımları daraltmaktadır. Bu durum Kadınlarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere insanlarımızı rahatsız etmektedir. Ayrıca, oluşan görüntü kirliliği de Gümüşhane’ye yakışmamaktadır. Bu sorunun ortadan kaldırılması.