Gümüşhane Belediyesi “Akıllı Şehir” Sürecini Başlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediyesi “Akıllı Şehir” Sürecini Başlattı

Giriş Tarihi: 12 Haziran 2024 - 19:27

Son Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 19:27

Gümüşhane Belediyesi ile Gümüşhane Üniversitesi arasında “Coğrafi Veri Altyapısı ve Akıllı Şehir Teknolojileri Geliştirme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Gümüşhane Belediyesi Kurban Bayramı sonrasında “Akıllı Şehir” çalışmalarını basınla paylaşılacak.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Anabilim Dalı Başkanı Bölüm Başkan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Selim Eraslan, Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Coğrafi Bilgi Sistemleri Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Fatih Işık ve Gümüşhane Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nusret Arslan katıldı.

Şehir ve üniversite birlikteliğine güzel bir örnek teşkil eden protokol ile Gümüşhane Belediyesi ve Gümüşhane Üniversitesi iş birliğiyle Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı ile Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planında yer alan stratejiler ve eylemlere yönelik faaliyetlerde bulunulacak.

Belediye ve üniversitenin ortak çalışmasıyla teknik ve insan kaynaklarının kapasitelerinin de geliştirileceği projede, belediye birimlerinde yapılacak çalışmaların birlikte yürütülmesi sağlanacak ve Ar-Ge faaliyetlerini yürütme ve uygulama noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek.

İmzalanan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhanemizi belki sıfırdan yeniden inşa etmeyeceğiz ama şehirlere de akıllı şehir yaklaşımıyla bir takım iyileştirici müdahalelerde bulunmak gerekiyor. Protokolümüzün asıl amacı da bu. Suudi Arabistan’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Hindistan’da, Çin’de sıfırdan akıllı şehirler inşa ediliyor. Biz, her zaman ifade ediyoruz ürettiğimiz bilgiden ilk faydalanacak olan mekân, Gümüşhane şehri, sonra Karadeniz Bölgesi, Sonra da Türkiye. Son olarak da eğer ürettiğimiz bilgi çok mahirse bütün insanlık diyoruz. Bu amaçla da belediyemizde böyle bir iş birliğini gerçekleştiriyor olmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kapımız, gönlümüz her zaman bütün kamu kurumlarımıza açık. Belediyemize de açık. Farklı uzmanlık alanlarında arkadaşlarımızın düşüncelerine, akademik danışmanlıklarına ihtiyaç duyulduğunda seve seve yardımcı oluyoruz. Ben protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere; Başkan Yardımcımıza, emeği geçen belediyemizin diğer personeline, Edebiyat Fakültemiz Coğrafya Bölümü Başkanına, Bölüm Başkan Yardımcımıza Doktora Öğretim Üyesi Fatih Işık ve Anabilim Dalı Başkanı, Bölüm Başkan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Selim Erarslan beylere ve emeği geçen Üniversitemizdeki diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizin bilgisine, birikimine ve insan kaynağına müracaat edeceğiz”

Bilgi ve birikimlerinin yanı sıra insan kaynağı anlamında da kazanımlar elde etmek için Gümüşhane Üniversitesi ile her zaman istişare halinde olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Vedat Soner, “Dünya değişiyor, gelişiyor. Teknoloji her geçen gün farklılaşıyor. Bu manada şehrimizi de değişen dünya düzenine ayak uydurmamız gerekiyor. Bunun için tabi insan kaynağı ve bilgi çok çok önemli. Şehrimizin de göz bebeği olan Üniversitemiz bu konuda hem insan kaynağı konusunda, hem bilgi konusunda gayet yeterli ve dolu. Üniversitemiz, bilgi ve donanım konusunda çok iyi bir seviyede.  Bu önemli bir olgu. İnanıyorum ki birçok Üniversitede olmayan kaynak bizim Üniversitemizde var. Gerçekten Üniversitemiz ülkemizde önemli bir yeri olan bir Üniversite. Dünyada da belli bir kategoriye oturmuş bir Üniversite. Biz bunu bir şans olarak görüyoruz. Bütün kamu kuruluşlarımız ile enerjilerimizi birleştirmek ve ortak bir paydada buluşmamız noktasında birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu noktada da ilk adımımızı Üniversitemizle birlikte attık. Bu protokolde emeği geçen başta Rektör hocamız olmak üzere üniversitemizin bütün çalışanlarına şehrim adına çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha farklı konularda da Üniversitemizin bilgisine, birikimine ve insan kaynağına müracaat edeceğiz. Bu protokolde Üniversitemiz bize tamamen gönüllülük esasıyla hizmet ediyor. Bu çok çok önemli. Gönüllü bir şekilde bu bilgileri ve bu hizmeti bizlere verecekler. Bu protokol maddelerinde de yazıyor zaten. Bu gelişimi sağlayan, sağlamasında emeği olan, üniversitemizin bu noktaya gelmesine katkı koyan teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı olacak. Daha güzel bir şehir, daha yaşanılabilir bir şehir adına ilk adımızı bugün burada attık. İmzaları da attık. Allah hayırlı etsin.” diye konuştu.

“Değişim tamam, sıra hizmetlerin dönüşümünde”

Yapacakları çalışmalarda Gümüşhane Üniversitesi’nin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Belediye olarak yapacağımız çalışmalarda üniversitemizin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak amacıyla bu protokolü imzaladık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün hedeflerini koyduğu ve rehberliğini yapmış olduğu Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisine tam uyumlu olarak çalışmaları yürütmek ve Akıllı Şehir Ekosistemine şehrimizi de katmak için belediye hizmetlerinin dijital ve yeşil dönüşümünü başlatmış bulunmaktayız. Değişim tamam, sıra hizmetlerin dönüşümünde” dedi.

“Bugün imzaladığımız protokol tüm kurumlarla genişletilerek devam edecek”

İmzalanan protokolün ardından Gümüşhane’nin gelişim ve dönüşümü için çalışmaların genişletilerek devam edeceğini ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Bu süreçte Bakanlığımız tarafından hem rehberlik hem de danışmanlık hizmetleri verilecek hem de tasarruf tedbirlerine tam uyumlu hareket etmek üzere yerli ve milli teknoloji kullanılarak hazırlanan Kent Bilgi Sistemleri altyapısı Belediyemize kazandırılacaktır. Bugün üniversitemizle yapmış olduğumuz bu protokol şehrimizdeki başta Valilik olmak üzere diğer kamu kurumlarıyla da genişletilerek devam edecektir. Bayramdan sonra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün duyuracağı basın toplantısı tarihinde, yürütülen projelerimiz hakkında ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklama yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ile Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 12.06.2024

image_print

HABERLER