Gümüşhane Belediyesi Zabıtası’ndan 198. Kuruluş Yılı Kutlaması

Gümüşhane Belediyesi’nde Zabıta Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. Programa; Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Belediye Başkan Yardımcıları, Muzaffer Pezük, Necati Yılmaz, Orhan Mazman, Zabıta Müdürü Murat Bal, Zabıta Amiri Kemal Emiroğlu ve çok sayıda zabıta personeli katıldı.

Zabıta Haftası kapsamında, Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin genelinde düzenlediği kortej geçişinin sonrasında Başkanlık makamına geldiler. Belediye zabıta personelini makamında karşılayan Başkan Başer, tüm zabıta personeli ile tek tek selamlaşarak günün anısına pasta kestiler.

Programda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Zabıta Teşkilatı’nın önemine vurgu yaparak şu ifadelerde bulundu: ” Bugün, zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 198. yılını büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm zabıta çalışanlarımızın haftasını tebrik ediyorum. Başta müdürüm ve amirim olmak üzere, tüm zabıta ekibimize başarılar diliyorum. Zabıta teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini ve sağlığını korumak için özveriyle görev yapmaktadır. Bu özel günde, teşkilatımızın kuruluşunu kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Zabıta, bir şehrin güvenliğini, tertibini ve düzenini sağlayan en önemli belediye kolluk kuvvetidir. Gerçekten büyük ve önemli hizmetler sunmaktadır. İmar denetimlerinden yasa dışı satışlara, ruhsat kontrolünden geniş bir yelpazede görev yapmaktadır. Belediyemizin zaman zaman yumuşak gücü, bazen de sert yüzü olan zabıta, gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin vatandaşlarımızın yanındadır. Görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmişlerdir ve bundan sonra da huzur, güvenlik ve sağlığı sağlamak için koşmaya devam edeceklerdir. Bu vesileyle, tüm mesai arkadaşlarıma hayırlı görevler ve başarılar diliyorum. Belediyemiz olarak her zaman zabıta teşkilatımızın yanındayız ve onlarla birlikteyiz. Zabıta, doğrudan vatandaşla temas eden önemli bir yüzdür ve bu görevde onlara Allah’tan yardım diliyorum. Hep birlikte, zabıta haftasını tekrar kutluyor, tüm ekibimize başarılar temenni ediyorum. ” dedi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen etkinliğin ardından, kesilen pasta sonrası Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, zabıta personeline kravat hediye etti. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü- 05.09.2024