Gümüşhane Belediyesi’nden sel tahribatına müdahalede tam not

Gümüşhane Belediyesi, 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü Gümüşhane şehir merkezi ve merkeze bağlı bazı köylerde şiddetli yağış sonucu oluşan sel afeti sonrası baskın ve tahribatlara anında müdahale etti.

Gece boyunca çalışan ekipler, gündüz de kentin farklı noktalarında müdahale ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdü.

Gümüşhane’de önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak, kentin çeşitli bölgelerinde olumsuzluklara neden olurken, bazı ev ile iş yerlerinin giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Yağışla birlikte teyakkuz halinde olan Gümüşhane Belediyesi, şehir merkezi başta olmak üzere kent genelinde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sel felaketinin başladığı ilk saatlerden itibaren Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, geç saatlere kadar müdahalede bulunarak felaketin etkilerini en aza indirmeye çalıştılar ve meydana gelen mağduriyetleri gidermek için büyük çaba sarf ettiler.

Sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in talimatıyla Başkanlık makamında acil toplanan Birim Müdürleri, Başkan Başer’in talimatları sonrası şehrin merkezinin tamamında temizlik seferberliği başlattı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran Gümüşhane Belediyesi ekipleri, bir yandan onarım çalışmaları yaparken, bir yandan da sel nedeniyle çamur olan noktaları temizliyor.

Gümüşhane Belediyesine ait ekipler etkili olan sağanak yağış ve ardından oluşan sel sonrası yollarda oluşan hasarları onarırken, bir yandan da mağdur olan vatandaşlara yardımcı oldular. Bir yandan vatandaşın sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan ekipler, diğer yandan sel felaketinin izlerini silmek için yoğun bir mesai harcadı.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra; Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri selden dolayı çamur olan noktaları yıkayıp temizlediler. Vatandaşların evlerine ve bahçelerine biriken çamurları titizlikle temizleyen Temizlik ekipleri, biriken toprak ve çamurları İşletme Müdürlüğüne ait iş makinalarının desteğiyle kamyonlara yükleyerek döküm alanına nakil ettiler.

Su baskınlarına, felaketlere fırsat vermemek için, yağmur öncesi olduğu gibi, her yağmur sonrası da mazgalların temizliklerini yapan Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, sel sonrası tıkanan mazgallar temizleyerek bir sonraki olası yağışlarda meydana gelebilecek tıkanıklıkları önlemeye çalıştı.

Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerle beraber sahada olan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, yaptığı açıklamada, “Tüm araç, ekipman ve personellerimizle birlikte şehir merkezi başta olmak üzere kent genelinde yaşanan sel felaketine müdahale için ilk andan itibaren sahadayız. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber yaşanan sel felaketinin izlerini silmek için Gümüşhane Belediyesi olarak sahadayız.  Vatandaşların mağduriyetlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için tüm gücümüzle sahada olduk, vatandaşımızın yanında olduk. Afet sonrası hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı da başlattık. Gece gündüz demeden canla başla çalışan ekip arkadaşlarıma ve nezdinde bizlerden desteğini esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim bizleri her türlü afetten muhafaza eylesin. Ekiplerimizi yoğun bir şekilde bu mahallelere yönlendirdik. Devletimiz, belediyemiz vatandaşımızın yanında. Devlet burada, biz buradayız, her daim vatandaşlarımızın yanındayız. Sel olan yerlerde ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Selin olduğu yerlerde çok şükür can kaybı yok. Hizmet sınırlarımız içinde olup olmadığına bakmaksızın vatandaşlarımıza el uzatıyoruz. İtfaiye ekiplerimiz Tekke ve Pirahmet köylerimizde şu an. Gümüşhane halkına yaşanan sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.