Gümüşhane Belediyesi’nden Toplu Sünnet Projesi

Gümüşhane Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına yönelik düzenlenecek olan ‘Toplu Sünnet Şöleni’ için kayıtlar bugün başladı.

Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek ve 3 ila 7 yaş arasındaki çocukları kapsayacak olan ‘Toplu Sünnet Şöleni’ başvuruları, 29 Ağustos’ta sona erecek.

Aileler, kayıt işlemleri için Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilecekler. Aileler, ayrıca kayıt işlemleri için Gümüşhane Belediyesinin “0456 213 73 00-1227 (dahili)” numaralı telefondan da detaylı bilgi alabilecekler.

Şölende, çocukların sünnet kıyafetleri Gümüşhane Belediyesi tarafından karşılanacak. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, şölene katılan çocuklara Gümüşhane Belediyesi tarafından sünnet kıyafetleri ile birlikte çeşitli sürpriz hediyeler de dağıtılacak.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Gümüşhane Belediyesi olarak çocuklarımız için sünnet şöleni organize ediyoruz. İlimiz genelinde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sünnetlerini Gümüşhane Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz. Onların erkekliğe ilk adım atma sevincine ortak olacağız. Sünnet işlemleri, alanında deneyimli sağlık ekiplerimiz tarafından hijyenik bir ortamda yapılacaktır. Çocuklarımız sürecin her aşamasında titizlikle takip edilecektir. Sünnet edilecek çocuklarımız için kayıtlarımız bugün itibariyle başlamıştır. Ebeveynlerin, kayıt sırasında gerekli olan evrakları eksiksiz şekilde teslim etmeleri önem arz etmektedir. Ayrıca, Toplu Sünnet Şöleni için başvuru sırasında çocukların ayakkabı numaraları, beden bilgileri ve baş çevresi ölçülerinin de belirtilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde verilmesi, organizasyonun daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; sünnet başvurusu yapacak ailelerden istenilecek belgeler şu şekildedir:

1. Veli adına ikametgâh belgesi,

2. Veli kimlik fotokopisi,

3. Çocuğa ait kimlik fotokopisi,

4. Çocuğa ait 1 adet vesikalık fotoğraf,

5. Dilekçe (Başvuru sırasında kurum tarafından verilecek),

6. Bilgi formu (Başvuru sırasında kurum tarafından verilecek).

Haber Kaynağı: Gümüşhane Belediyesi Basın Müürlüğü – 08.08.2024