GÜMÜŞHANE BİLİM VE SANAT MERKEZİ, TÜBİTAK’TAN TEŞVİK ÖDÜLÜ ALDI

“TÜBİTAK-BİLİM İNSANLARI DESTEKLEME PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI” tarafından düzenlenen “11. Ortaokul Öğrencileri (Bu Benim Eserim) Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması”nda  Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi, Biyoloji alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülü  kazanarak Gümüşhane’ye gurur yaşattı.

Bu yıl, TÜBİTAK tarafından 11. si düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışmasının 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleşen Türkiye Final Sergisi sona erdi.

Türkiye genelinden 12 bölge merkezinde, 1589 tanesi Biyoloji alanından olmak üzere toplam dört alandan 7 bin 905 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenen 96 projenin finalist olarak katıldığı Final Sergisine Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri; Eren İskender ile Yaren Gürer’in, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl Balki’nin danışmanlığında hazırladıkları “Bitki Büyümesinde Organik Taşın Etkisi” adlı proje Biyoloji alanında Türkiye Finallerinde TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırlamış oldukları TÜBİTAK Bilim İnsanları Destekleme programları kapsamında “Bitki Büyümesinde Organik Taşın Etkisi” adlı Biyoloji projesinin Teşvik Ödülü alması sebebiyle Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, bu tür çalışmaların ilimize ve ülkemize faydası olacağı, öğrencilerimizin bilim insanı olma yolunda katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane MEM Basın Bürosu)

 

img-20170526-wa0032