Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde 5 Ayda 279 Hastaya Anjiyo Uygulandı

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kurulan ve 11 Mart 2024 tarihinde hasta kabulüne başlanan anjiyo ünitesinde 5 aylık dönemde 271 hastaya anjiyo uygulaması yapıldı.

Açıldığı günden itibaren Gümüşhaneli kalp hastaları için umut olan Anjiyo ünitesinde halen üç uzman kardiyolog görev yapıyor.

Türkiye’deki 3 boyutlu en modern cihazların bulunduğu Anjiyo ünitesinde Gümüşhane Devlet Hastanesi kardiyoloji uzmanları Uzm. Dr. İlkin Guliyev, Uzm. Dr. Hüdaverdi Mergen, Uzm. Dr. Mehmet Taha Özkan anjiyo uygulaması yaparak hastalara hizmet veriyorlar.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, konu ile ilgili olarak yaptığımız bilgi talebimize verdiği cevapta şunları belirtti:

“Gümüşhane Devlet Hastanemizde  11 Mart 2024 tarihinde açılan anjiyo ünitesinde, 11 Ağustos 2024 tarihine kadar yani 5 aylık süre içinde 279 hastaya Anjiyo uygulaması yapıldı. Bu  279 hastamızdan 108’i kadın, 171’i ise erkek hasta.

Anjiyo servisinin açılmasıyla Gümüşhane halkına daha iyi sağlık hizmetleri sunmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en modern anjiyo cihazları ile hastalarımıza hizmet vererek kalp sağlığı sorunlarının erken teşhisi ve etkili tedavisi ile  sağlık hizmetlerimizin kalitesi de artmış olmaktadır. Şu anda üç uzman kardiyoloğumuz anjiyo hizmetlerini en başarılı şekilde veriyorlar. Bu başarılı hizmetlerinden doları doktorlarımızı ve anjiyo ünitesinde çalışan sağlık ekibimizi tebrik ediyorum. Bu vesile ile Anjiyo ünitesinin Gümüşhanemize de tekrar hayırlı olmasını diliyorum”

GÜMÜŞHANELİLER, ANJİYO ÜNİTESİNİN AÇILMASI İLE İLGİLİ NE DEMİŞLERDİ

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesinin kurulması sonrası Gümüşhane’nin önde gelen isimleri duygularını haber sitemize şöyle paylaşmışlardı:

Naim Ağaç – Gümüşhane Eski Belediye Başkanı:

“Hastanemize bir anjiyo ünitesi kurulması bütün Gümüşhane’nin ortak isteğiydi, talebi idi. Yıllarca insanlarımız Zigana’nın karlı buzlu yollarını aşarak bin bir çile ile Trabzon’a gittiler.  Çoğu kez günlerce orada bekleyip anjiyo oldular. Bunların hepsi aileler için büyük çile idi, büyük yük idi. Şimdi, Gümüşhaneliler evlerinden kalkıp kısa süre içinde anjiyo olacaklar inşallah.  Akşam da evlerine dönecekler. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımıza, Sağlık Müdürlüğümüze, bu işle ilgilenen siyasi yetkililere, idareye hepsine teşekkür ediyorum.  Doktorlarımıza ve ekip arkadaşlarına da başarılar diliyor, teşekkür ediyorum.”

Yusuf Sadık- Emekli Milli Eğitim Müdürü, Eğitimci Yazar:

 “Ben de yıllar önce İstanbul’da anjiyo oldum. Aile çevremden de en az 5 kişi anjiyo oldu. Çok önemli bir işlem. Hayat kurtaran bir işlem. İlimizde bir anjiyo ünitesi kurulması için çok gayret sarf ettik. Demokrat Gümüşhane Gazetesi’nde  10 Nisan 2016 tarihinde bu konuyu işlemiş ve  “Kalp krizinden ölmek istemiyoruz” demiştim.  Her yıl an az bin kişi Gümüşhane’den Trabzon’a anjiyo için gidiyor. Bir kişi tek başına gitmiyor. Ailenin en az 3-5 kişisi de Trabzon’a gidiyor. Bu insanların konaklaması, yemesi hep masraf. Şimdi anjiyo ünitesi açıldı. Gümüşhane rahatladı. Ben bu konuda katkı sağlayanları, yazarları, çizerleri, siyasileri, devlet yetkililerini tebrik ediyorum. Anjiyo gerekliydi.”

Yusuf Kullukçu- İş Adamı:

“Anjiyo ünitesinin kurulmasını ve açılışını büyük bir memnuniyetle takip ettim çok çok mutlu oldum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Rabbim devletimizin yokluğunu göstermesin. Hastanemizin geldiği bu nokta Gümüşhane için bir gurur vesilesidir.  Anjiyo ünitesinde görev yapacak doktorlarımıza  ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.”

Gürbüz Demir- Muhtarlar Derneği Başkanı:

 “Beş kez anjiyo olan birisiyim. Bu çileleri çekenler hastanemizde anjiyo ünitesinin açılmasının ne demek olduğunu daha iyi anlar. En yakın il olarak Trabzon’a gitmek zorundasınız. Kalp olayı saniyelerle ölçülen bir olay. Gecikmeniz, ya da gittiğiniz yerde boş yer bulamamanız hep tehlike demek. Hastanelerde çoğu kez yer olmuyordu. Hastalar hastane hastane gezmek zorunda kalıyordu. Vatandaşlar o konuda büyük bir sıkıntı çekiyordu. Gerçekten çok güzel bir hizmet, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin diyorum.”