Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Yaşanan Bir Olay ve Bazı Mülahazalar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Yaşanan Bir Olay ve Bazı Mülahazalar

Giriş Tarihi: 14 Haziran 2024 - 7:29

Son Güncelleme: 14 Haziran 2024 - 7:29

Hasan Pir

Gümüşhane Devlet Hastanesi Gümüşhane’nin can damarı bir kurumumuzdur. Her gün iki bini aşkın kişi sağlık hizmeti almak için bu önemli kuruma giriş yapıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden 2023 yılında muayene hizmeti alan hasta sayısı (acil muayene sayıları dahil) toplamı 443.849 kişi oldu.

TÜİK verilerine göre Gümüşhane’nin 2023 yılı il nüfusu ise 148.539 kişidir.

Bu sayılara göre 2023 yılında Gümüşhane nüfusunun yaklaşık 3 katı hasta Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden muayene hizmeti almış.

Muayene hizmeti alan kişilerin sadece bir refakatçisi ile hastaneye geldiğini düşündüğünüzde 2023 yılında Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne yıllık giriş yapan kişi sayısı  toplamı 887.698 kişiyi buluyor. Bu sayıyı gün başına böldüğümüzde, 2023 yılında Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne günlük yaklaşık 2430 kişi giriş yapmış olduğunu görüyoruz.

***

Bu kadar önemli ve bu kadar iş yoğunluğu olan bir kurumda az olan sayıları ile hastalara hizmet vermek için yoğun çaba sarf eden değerli hekimlerimizi öncelikle tebrik edip onların her birine saygımızı ifade etmemiz gerekir.

Gerek sağlık camiasında olsun, gerek öğretmen camiasında olsun, gerekse diğer meslek dallarında olsun Gümüşhane’ye hizmet için gelen her kamu çalışanı Gümüşhanelilerin  öncelikle misafiridir.  Misafire saygı bizim geleneksel kültürümüzdür. Bu saygı kültürü ile Gümüşhane altın kalpli insanların şehri olmuştur.

***

Hal böyle iken, zaman zaman hastanemizdeki doktorlarımızı üzen olaylar duyuyoruz. Duyduğumuz son bir olayda son bir ay içinde bir hemşerimiz,  doktorlarımızdan birsine çok ağır hakaretler edip üzerine yürüyor. Olay polise ve adliyeye intikal ediyor.

***

İşin asıl üzücü yanı ise; hekime hakaretler eden kişinin Sayın Gümüşhane milletvekillerimizin adı ile de hekimi tehdit etmesidir. “Ben falanca Milletvekilini tanıyorum, benim arkadaşım seni sürdüreceğim…” gibi ifadeler Gümüşhane için çok üzücü…

***

Öncelikle Sayın Milletvekillerimiz Avukat Celalettin Köse ve Musa Küçük Beylerin bu durumları bilmesi gerekir. Kendileri dışında gelişen ve duyduklarında büyük tepki vereceklerini bildiğimiz Değerli Milletvekillerimizin; adlarının, tehdit unsuru olarak kamu görevlilerine kullanılmasına dur demeleri gerekir.

***

Bir diğer önemli konu da, hastanemizde bir doktorumuza yapılan ve çalışma şevkini kıran böyle bir olay olduğunda -bu olay polise intikal ettiği için Hastane yönetimi olaydan haberdardır- Bu olayın bize göre anında Sağlık Müdürümüze ve Sayın Valimize de bildirilmesi gerekir. 

Neden gerekir?

İnsani sebeplerden gerekir. Çünkü; Hastane yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi ve Sayın Valimiz bu davranışlarla karşılaşan doktorumuzu arayıp ya da makamlarına çağırıp bir çay içirip olayı kendinden dinleyebilirler, doktorumuzu sakinleştirip moral verebilirler. Bunlar bizim milli hasletlerimizdir.

Olay polise intikal ettiği için bu yazıda olayın yargı boyutu üzerinde durmayacağız.

***

Kamu görevinin kıt kanaat imkanlarla yürütüldüğü şehrimizde; Gümüşhaneli vatandaşların tamamı kendilerine hizmet verecek bir doktorun hakarete uğrayıp Gümüşhane’den gitme isteğini asla kabul etmezler. Bu ve benzer durumlara sebep olan kişileri de affetmezler. Onun için herkes hakkı varsa hakkını kanuni yollarla aramalı, kaba kuvvetle bu işlere girişmemeli.

Biz Gümüşhaneliler; hiçbir kamu çalışanının rahatsız edilmesini, hakarete uğramasını istemiyoruz. Aynı şekilde, hiçbir vatandaşımızın da hizmet alırken horlanmasını, aşağılanmasını istemiyoruz. Bu gibi durumlarda Devletimizin kuralları işliyor. Herkes hakkını hem idari, hem de adli yollardan arayabilir. Taşkınlık ve hakaret yolu Gümüşhane’de geçerli akçe değildir.

Güzel günler dileğiyle. 

image_print

HABERLER