GÜMÜŞHANE EĞİTİMİNE YENİ DOPİNG GÜMÜŞHANE LİSESİ

Dönemin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın da katıldığı törenle 5 Haziran 2018 Salı günü temeli atılan tarihi Gümüşhane Lisesi’nin yeni binalarında hummalı çalışma devam ediyor.

Tarihi Gümüşhane Lisesi’nin eski okul binalarının eskimişliği nedeniyle riskli hale gelmesi üzerine, Gümüşhane Lisesi mezunlarından olan ve Gümüşhane Lisesi mezunları ve Mensupları Derneği’nin onursal başkanlığını yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  ve YÖK üyesi Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından yeni bir okul kampüsü yapılması düşüncesi gündeme getirilmiş ve kısa süre içinde de okul kampüs planlaması yapılıp binalar için ödenek çıkarılmıştı.

Gümüşhane Lisesi’nin yeni okul binası ve eklentilerinde 24 derslikli okul
binası, 200 kişilik yüksek standartlı pansiyon binası ve 600 kişilik spor
salonu bulunuyor.

Okul ve pansiyon binalarında sona yaklaşılırken Gümüşhane Lisesi yeni  okul binasının ve pansiyonunun 2019-2020 eğitim öğretim yılı başında hizmete girmesi bekleniyor.

Gümüşhane Lisesi yeni binalarının açılışı için planlanan törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  ve YÖK üyesi Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar başta olmak üzere Gümüşhane Lisesi mezunu pek çok ünlünün de katılması bekleniyor.

OKUL İNŞAATI GÜMÜŞHANE’YE YENİ BİR SOKAK DA KAZANDIRDI

Gümüşhane Lisesi yeni kampüs alanı düzenlemeleri kapsamında Gümüşhane Lisesi ile Orman İşletme Müdürlüğü binası arasındaki alan boşaltılarak sokak haline getirildi.

Gümüşhane için önemli bir fonksiyon üstlenecek sokak bittiğinde İnönü mahallesi üst bölgelerindeki vatandaşların karayoluna inmeden hem yaya hem de taşıtla geçecekleri bir yeni sokak meydana gelmiş oldu.  Okul inşaatı devam ederken bir taraftan da okul bahçesi ile yeni açılan sokak arasında taş duvar yapımı devam ediyor.