GÜMÜŞHANE ENGELLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MÜRSEL ERYILMAZ’IN MESAJI

Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel ERYILMAZ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Eryılmaz’ın  mesajı şöyledir:

“Bilindiği üzere 3 Aralık tüm dünyada engelliler günü olarak kutlanmaktadır. Aslında engeliler için bir gün değil her gün ilgi göstermek ve sevgi göstermek gerekmektedir. Engellilere saygı göstermez onları küçük görürsen yarın sende aynı duruma düşünce sevgi ve saygı bekleyemezsin.

Engelli olmak bir kusur değildir. Hiçbir engel aynı zamanda Allaha kul olmaya engelde değildir. Engelliler bu bağlamda yaratana sığınmış ve çok sabırlıdırlar, yardıma değil şefkate muhtaçtırlar engellilere saygı onlara yaşama sevinci verir ve biz engelli bireylere sevgide saygıda asla kusur etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki her birey bir engelli adayıdır.

Engelli kardeşlerimize mutlaka imkan verilmelidir her engelli kendisine imkan verilirse topluma sağlamlar kadar yararlı olur çünkü engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir.

Engelli kardeşlerimize üretimde mutlaka fırsat verilmeli inanıyoruz ki üretimde fırsat verilirse kardeşlerimiz mutlaka başarılı olurlar.

Bir diğer husus da engelliler için ulaşım konusunda mutlaka engelleri kaldırmalıyız kaldırımlar engellilere göre düzenlenmeli toplu taşıma araçları engellilere göre düzenlenmeli gerek kamu gerek özel sektörde ki tüm binalar engellilere uyumlu hala getirilmelidir. Tüm engelleri kardırmak engeli ortadan kaldırmaktır bilinci ile hareket etmeliyiz.

İstihdam konusunda hükümetimiz kamu kurum ve kuruluşlarıyla Türkiye tarihinde en çok engelliyi kamuda istihdam etmiştir etmeye de devam etmektedir. İş Kurumu vasıtasıyla özel sektörde de denetimleri sıklaştırarak engelli kardeşlerimizin istihdamını artırmaktadır. Bu bağlamda devletimizin tüm yetkili çalışanlarına ve hükümetimize teşekkürü de bir borç biliriz.

3 Aralık Dünya Engelliler günü vasıtasıyla derneğimizi ziyaret eden başta Gümüşhane Valisi Okay MEMİŞ ve Aile Sosyal Politikalar il müdürlüğünden gelen arkadaşlara da teşekkür ederiz.

İnşaallah tüm engelli kardeşlerimizin engellerinin ortadan kaldırıldığı 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlar idame ettikleri hayatta onlara başarılar dilerim. Dedi.

MÜRSEL ERYILMAZ

GÜMÜŞHANE ENGELLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA

VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI