Gümüşhane Fen Lisesi’nden 2024 YKS’de önemli başarı

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Müdürlüğü, 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğrencilerin başarı tablosunu yayımladı.

Okulun kurumsal internet sitesinde “2024 GURUR TABLOMUZ” başlığı ile verilen haberde 2024 YKS sonuçlarına göre öğrencilerin Türkiye genelinde aldığı başarışlar ile üniversitelere yerleşen öğrencilerin yerleştiği bölümlerin tablosuna da yer verildi.

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nin kurmsal internet sitesinde yayımlanan haber metni şöyledir:

2024 YKS GURUR TABLOMUZ

“Okulumuz, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri; 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla önemli bir başarı elde etti.

Temel Yeterlilik Testinde (TYT) Türkiye genelinde 2946. ve sayısal puan türünde Türkiye genelinde 3894. sırayı alan öğrencimiz Ali Anıl DEMİRKİRİŞÇİ, yaptığı sıralama ile TYT ve AYT sayısal puanda il birincisi oldu. Bu yıl dört öğrencimiz ilk 5 bin sıralaması içinde kendine yer buldu. 2023 yılında Türkiye sıralamalarında ilk 50 binde 18 olan öğrenci sayısı 2024 YKS sonuçlarına göre 25 oldu.

YKS sonuçlarına göre 2024 yılı mezun öğrencilerimizden on biri tıp fakültesi sıralamasında yer alırken; bu sıralama içindeki sekiz öğrencimiz tıp fakültesi tercih ederek yerleşti. Sayısal puan il birincisi öğrencimiz Ali Anıl DEMİRKİRİŞÇİ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne yerleşti.

Tıp fakültesine yerleşen sekiz öğrencimizin yanı sıra altı öğrencimiz diş hekimliği bölümüne, beş öğrencimiz mühendislik fakültesine, bir öğrencimiz eczacılık fakültesine, üç öğrencimiz hukuk fakültesine, dört öğrencimiz hemşirelik ve bir öğrencimiz psikoloji bölümüne yerleşti. Okulların sonuçlara eriştiği ÖSYM’nin verileri paylaştığı kurumsal sayfada tüm yerleştirme sonuçlar henüz yayınlanmadığı için öğrencilerimizin yerleştirme sonuçlarına ulaştıkça sayılarımızı güncelleyeceğiz.

Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de okulumuz bölgemizin gurur kaynağı oldu. Okulumuz Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin başarıları bizlere büyük bir mutluluk yaşattı. Bu gururun sebebi olan tüm öğrencilerimize, onları özverili çalışmaları ile hazırlayan yönetici ve öğretmenlerimize ve bize her zaman inan, çalışmalarımızı destekleyen velilerimize teşekkür ederiz.”

***

Bu önemli başarıdan dolayı biz de www.gumushanedenhaber.com haber sitesi olarak Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerini, öğretmenlerini ve okul yönetimini tebrik ediyoruz.

Haber Kaynak Linki: https://gumushanettfl.meb.k12.tr/icerikler/2024-yks-gurur-tablomuz_15347508.html