GÜMÜŞHANE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖPRÜLÜ’NÜN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü’nün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyledir.

‘Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur’

Vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getiren meslektaşlarımız, çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisini icra ediyor.

İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazeteciler, herkes tarafından takdir edilir. Basın mensuplarımız, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir.

Basın, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireylerin ve toplumun olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesiyle mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini objektif olarak eyleme dönüştürüp gazetecilik yapan bir basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir.

Gümüşhane basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haberi zamanında verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; üzerine düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle hukukun ve evrensel standartlardan sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden, doğru haber yapma, tarafsızlık ve özel hayata saygıya dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarının günlerini kutluyorum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinmiş, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, fedakârca çalışan basın mensubu yol arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diler, sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı temenni ederim.”