GÜMÜŞHANE HEYETİ ANKARA’DAN MÜJDELERLE DÖNDÜ

Vali Kamuran Taşbilek ve GTSO Başkanı İsmail Akçay ile birlikte geçen hafta Gümüşhane ile ilgili çeşitli görüşmelerde ve istişarelerde bulunmak üzere  Ankara’ya giden Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ankara ziyaretlerini basınla paylaştı.

Başkan Çimen, 25 Ocak Pazartesi günü makamında yaptığı basın toplantısında Gümüşhane heyetinin Ankara ve akabinde İstanbul temasları hakkında bilgi verdi.

Çok Yararlı Görüşmeler Yaptık

Ankara’daki bakan ve bürokratlarla görüşmelere Milletvekili Cihan Pektaş’ın da katıldığını ifade eden Başkan Çimen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve içlerinde Gümüşhanelilerin de olduğu bürokratları ile yaptıkları görüşmeleri anlattı. Başkan Çimen, “Çok yararlı görüşmeler yaptık.  Valimiz Kamuran Taşbilek, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Kurum’a  bir sunum yaptı. Gümüşhane’nin 80 yıllık kronikleşmiş sorunu olan vahşi çöp depolama alanının rehabilite edilmesi için Bakan Kurum’dan gereli destek sözünü aldık. Bu vahşi depolama alanıyla ilgili rehabilite projelerine ilgililer hemen başlayacak” dedi.

Kent Meydanı İhaleye Çıkacak

Gümüşhane Kent Meydanı’nın TOKİ tarafından Millet Bahçesi (Kent Meydanı) konsepti ile yapılacağını belirten Başkan Çimen şunları söyledi: “Bakan Kurum hem projeyi destekliyor, hem de takip ediyor. Nasip olursa bu yıl Temmuz-Ağustos ayı gibi Kent Meydanı ihaleye çıkacak.”

Yüzyıla Damga Vuracak

17 bin 200 metrekare alana kent meydanı kurulacağını söyleyen Başkan Çimen, “Yüzyılımıza damga vuracak bu önemli proje Gümüşhane’nin geleceği demektir. Şu anda var olan Valilik binası, Adliye binası, Milli Eğitim Müdürlüğü binası ve Halk Eğitim Merkezi binası kaldırılacak ve proje gereği Tarihi Hükümet Konağı baz alınarak iki katlı yeni bir valilik binası da proje içinde yer alacak. Proje çok zengin olacak. Kentin ve kentlinin her türlü kamusal ihtiyacı düşünülerek projelendiriliyor” açıklamalarında bulundu.

Kentsel Dönüşümde Son Aşama

TOKİ tarafından; Hasanbey Mahallesi’nin kayalık mevkii denilen üst kesimlerinde  kentsel dönüşüm kapsamında yapımı planlanan 357 konutla ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Çimen, bu bölgeye hem bir ticaret merkezi, hem de 24 derslikli bir okul  da yapılacağını vurguladı.

Bahçecik Barajı Takibimizde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de görüştüklerini kaydeden Başkan Çimen, “Bahçecik Barajı yüzde 60’lar seviyesine geldi. Bu sene tamamlanarak su tutulmaya başlanacak. Arıtma ve isale hattı konusu da takibimizde. Bu çalışmaların da en erken tarihte tamamlanması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yol Yapım İşini Bakanlık Üstlenecek

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve aralarında Gümüşhanelilerin de bulunduğu bakanlık üst bürokratları ile de görüştüklerini belirten Başkan Çimen, yeni hastane yolunun ve çevre yolundan şehre giriş kavşağı ve protokol yolunun da Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılmasını istediklerini ve Bakan Karaismailoğlu’nun  bu istekleri kabul ettiğini açıkladı.

Demiryolu Gündemde

Başkan Çimen, demiryolu konusunun da ziyaret sırasında konu edildiğini ve Gümüşhane hattının resmi bir proje olarak üzerinde çalışıldığını Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Süleymaniye İçin Toplanıldı

Başkan Çimen, daha sonra İstanbul’da GÜSİAD yetkilileriyle yapılan toplantının da çok verimli geçtiğine değinerek, Gümüşhaneli İş adamlarının Süleymaniye’ye özel ilgilerinin olduğunu ve kısa bir süre sonra bölgede yapılacak çalışmalar için Gümüşhane’ye geleceklerini anlattı.

Başkan Çimen son olarak da Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştüğünü ve Özhaseki’nin Gümüşhane’ye ziyaret sözü verdiğini söyledi.