GÜMÜŞHANE İÇİN ÜÇ ÖNEMLİ KONU

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI Gümüşhane için önemli konuların sayısı elbetteki  üç değildir. Belki otuz, belki yüz, belki daha fazladır… Ama biz; bu yazımızda önümüzdeki eylül ayı açısından bize göre Gümüşhane’de öne çıkan üç önemli konu üzerinde durmak istiyoruz. BİRİNCİ KONUMUZ: BAĞLARBAŞI MAHALLESİ MUHTARLIK BİNASI Temeli 2017 yılı nisan ayında Gümüşhane Belediyesi tarafından atılan Gümüşhane Bağlarbaşı […]

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Gümüşhane için önemli konuların sayısı elbetteki  üç değildir. Belki otuz, belki yüz, belki daha fazladır…

Ama biz; bu yazımızda önümüzdeki eylül ayı açısından bize göre Gümüşhane’de öne çıkan üç önemli konu üzerinde durmak istiyoruz.

BİRİNCİ KONUMUZ:

BAĞLARBAŞI MAHALLESİ MUHTARLIK BİNASI

Temeli 2017 yılı nisan ayında Gümüşhane Belediyesi tarafından atılan Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi muhtarlık binası henüz hizmete açılmadı.

Bilindiği gibi; herkes tarafından beğenilen muhtarlık binası projeleriyle Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen çok takdir toplamıştı.

Özel projeyle Hasanbey Mahallesi, Eskibağlar Mahallesi ve Yeni Mahalle’ye yapılan muhtarlık binaları geçtiğimiz yıl hizmete girmişti.

Yine özel proje ile yapılan ve henüz hizmete açılmayan Bağlarbaşı Mahallesi muhtarlık binasının açılışının da hızlanması gerekiyor. Zira; Gümüşhane Üniversitesi’nin de yer aldığı Bağlarbaşı Mahallesi’nin muhtarlık binası çok işlev görecek bir bina olacak. Her şeyden önce Üniversite’nin kampüs komşusu olan bu muhtarlık binası sürekli öğrencilerin ve öğrenci  velilerinin uğrak yeri olacak. Türkiye genelinde üniversite kampüsü ile bu kadar yakınlıkta bir başka muhtarlık binasının olduğunu zannetmiyorum.

Gümüşhane Üniversitesi’nde yeni akademik yıl dersleri 16 Eylül 2019 pazartesi günü başlıyor. Yani tüm öğrenci bu tarihte Gümüşhane’de olacak. Bu nedenle bir an önce Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarlık Binası’nın hizmete açılması çok yararlı olur diye düşünüyorum.

Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’in nüfus olarak Gümüşhane’nin en büyük mahallesi olan Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapmış olduğu  muhtar evini bir an önce hizmete açması mahalle kamuoyunun da büyük beklentisi oldu.

İKİNC İ KONUMUZ: 

ÇEVRE YOLU TÜNELİ  İÇİNDEKİ ŞEHİR ÇIKIŞLARINDA İSİM BELİRSİZLİĞİ

Cumhuriyet tarihi boyunca Gümüşhane’ye yapılan en önemli yatırımlardan biri olan Gümüşhane şehir geçişi ve bu geçişin tünelleri için öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bu önemli hakkı teslimden sonra belirteceğimiz konu şudur.

Gümüşhane çevre yolu tünellerinin içinden Gümüşhane merkez ilçeye giriş sağlayan üç ayrı   tünel içi çıkış noktası var. Fakat bu çıkışların adları olmadığı için yabancı vatandaşlar hangisinden hangi noktaya çıkacaklarını bilemiyorlar. Şaşırıyorlar. Örneğin  Trabzon istikametinden tünellere giren bir vatandaş Gümüşhane Üniversitesi’ne gitmek için hangi çıkışı kullanacak. Bu çıkışların adlandırılması gerekir.

Konu ile ilgili olarak eski Valimiz Sayın Okay Memiş Bey’in imzasıyla  bir çalışma başlatılmıştı.  Dokuz kurumdan bilgi istendi. Resmi yazının tarih ve nosu: Özel Kalem Müdürlüğü çıkışlı 31.10.2018 tarih ve 6418 sayılı yazı.

Bu yazı ile Valilik; çevre yolu üzerinde yer alan tünel ve kavşaklara isim verileceğinden bahisle Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kent Konseyi, Kamyoncular, Otomobilciler ve Şoförler Odası, Sanatkarlar Odası, Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası ve Muhtarlar Derneği’nden görüş istedi.  Görüş yazıları için son tarih ise  05.11.2018 idi.

Bu çalışma biteli tam 9 ay oldu ama, hâlâ çevre yolu üzerindeki kavşak ve tünellere de, tünel içi çıkışlarına da ad verilemedi.

Sayın valiliğimizin bilmediğimiz belki başka bir planlaması da olabilir. Gecikmenin nedeni bu yeni planlama da olabilir.  Ama, unutulmamalıdır ki; tünellerden şehir merkezine çıkış noktalarının adlarının olmayışı bu yolu kullanan vatandaşlarda stres yapmaya devam ediyor.

Bu nedenle; özellikle çevre yolu tünelleri içindeki şehir çıkışlarına acilen ad verilmesi gerekir. Örneğin Eski Bağlar Mahallesi çıkışına  (ESKİBAĞLAR MAHALLESİ, BAĞLARBAŞI MAHALLESİ, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÇIKIŞLARI)  yazılabilir.

Bu çıkışların, şehir içi karayolu ile birleştiği kavşağa da özellikle Gümüşhane Üniversitesi’nin yön levhası konulmalıdır.

ÜÇÜNCÜ KONUMUZ:

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ YÖN LEVHALARI ÇOK NOKSAN

Gümüşhane’nin çok önemli bir kurumu ve değeri olan Gümüşhane Üniversitesi’nin yön levhaları şehir içinde maalesef yok denecek kadar az. Haciemin mahallesinden başlayan şehir içi karayolu üzerinde şu anda tek bir Gümüşhane Üniversitesi yön levhası yok. Bu levhalar Hacıemin mahallesine, Balyemez konağı civarına, Otogar civarına, Belediye binası– Karakol köprüsü civarına, Jandarma köprüsü civarına, Eski Bağlar Mahallesi Muhtarlığı önüne ve Bağlarbaşı Muhtarlık Binası önüne konulabilir ve bu levhalara üniversite uzaklık mesafeleri de yazılabilirse daha da güzel olur diye düşünüyorum.

Güzel günler dileğiyle.

Exit mobile version