Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nün Moral Veren Çalışmalarına Vatandaşımız Teşekkür Ediyor

Gümüşhane Valiliği Basın Müdürlüğü, eğitim – öğretimin sağlıklı yürütülmesi için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları basınla paylaştı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve vatandaşlarımızın da memnuniyet duyup ilgililere teşekkür etttiği çalışmalarla ilgili olarak Valilik tarafından yapılan paylaşım şöyledir:

“Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü eğitim ortamında güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi tedbirlerine yönelik Valiliğimiz koordinesinde paydaş kurumlarla birlikte bütüncül bir yaklaşım sergilemek adına Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü olarak Eğitim Öğretim dönemi başlamadan yapılan huzur ve güvenliğe yönelik çalışmalar kapsamında öğrencilerimizin huzur ve güvenlik içerisinde eğitimlerini almaları ile ilgili olarak:

  • Çarşı ve mahalle bekçilerimizin yaya devriye güzergâhlarının belirlenmesinde Üniversite ve öğrenci yurtları çevrelerine öncelik verilmiş, bu bölgelerde personelimizin daha aktif ve görünür şekilde denetim görevi yapması sağlanmıştır. Yine bu bölgelerde asayiş ve trafik ekiplerince sabit yol uygulamaları ile şok uygulamalar yapılarak denetimler artırılmıştır.

  • Üniversite ve öğrenci yurtlarımızda, uyuşturucu maddelerinin kullanılması, bulundurulması, satılması, temin edilmesi ve önlenmesiyle ilgili Gümüşhane Üniversitesi ile koordineli bir şekilde hareket edilmiştir.

  • Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında “Terör örgütlerinin eleman kazanmak amacıyla, yürütebilecekleri etkinlikler ve faaliyetler” ile ilgili olarak Gümüşhane Üniversitesi ile Müdürlüğümüz görevlileri koordinesinde öğrencilerimizin bilgilendirilmesine/bilinçlendirilmesine yönelik bilgilendirme konferansları verilmiştir.

  • Muhtemel eylemlerde başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik gerçekleşmesi muhtemel provokasyonlara yönelik gerekli emniyet tedbirler alınmıştır.

  • Bahse konu tedbirler gerek ortaöğretim seviyesinde gerekse de yükseköğretim seviyesinde öğrencilerin eğitim ortamına erişmek için sabah ikametlerinden çıkıp tekrar ikametlerine dönmelerine kadar geçen süreci kapsamakla birlikte öğrenci yurt ve pansiyonu şeklinde hizmet veren alanlarda 24 saat esasına göre yürütülmektedir. Bu kapsamda henüz okullar açılmadan öğrenci servis taşımacılığı yapan tüm araçlar kontrol edilmiş sürücüleri bilgilendirilmiştir. Ortaöğretim kapsamında her bir okuldan sorumlu okul polisleri belirlenmiş ve paydaşlarla irtibatlandırılmıştır.

  • Okul çevrelerinde güvenliği olumsuz etkileyebilecek (Metruk bina, sokak aydınlatması, trafik işaret vb.) hususlarla ilgili ön kontrol yapılmış paydaş kurumlarla eksikler giderilmesi yönünde irtibat kurulmuştur.

  • Okulların giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluk durumuna göre personel görevlendirilmesi yapılmıştır. Süreç içerisinde eğitim kurumları, öğrenci pansiyonları ve KYK Öğrenci Yurtları çevresinde 482 araç 3457 Şahıs (okul ile ilgisi olmayan) kontrol edilmiş, 15 araç sürücüsüne 125.938 TL idari yaptırım uygulanarak önleme faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Bu kapsamda Gümüşhane halkımızdan ve gerek ortaöğretim gerek yükseköğretim paydaşlarından (öğrenci- veli- öğretmen) başta olmak üzere öğrencilerimizin yaşayabilecekleri herhangi bir olumsuzluğa karşın Müdürlüğümüze ait 0505 318 29 00 No’lu numara üzerinden görevlilerimize ulaşabileceklerini bildirmekteyiz.

  • Düzenli olarak gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek olan bu denetimlerle, “Eğitim Kurumları, Öğrenci pansiyonları ve KYK Öğrenci Yurtları” çevresinde görevli ekiplerimizce, çarşı ve mahalle bekçilerince gerçekleştirilen devriyeler ile herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek adına sürekli olarak kontrol edilmektedir.

  • Bu uygulamalar ile öğrencilerimizin güven ve huzur içerisinde barınmaları ve eğitimlerini almaları adına yurt çevrelerinde gerekli emniyet tedbirleri alınarak denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.”

Kaynak: Gümüşhane Valiliği Basın Müdürlüğü – 25.10.2024