Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Celal Taşçi’nin 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Celal Taşçi’nin 10 Nisan Polis Haftası Mesajı şöyledir:

“Geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. Yıl dönümünü karşılamanın sevinç ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden beri Türk Polis Teşkilatı yüksek vazife şuuruyla devletinin emrinde, Türk Milletinin hizmetinde  hareket etmiştir. Elde  ettiği başarılarla  milletimizin  sevgi ve güvenini kazanan Türk Polis Teşkilatı toplumda huzur ve düzeni tesis etmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı sosyal  ve hukuk devletinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı her geçen gün kendini eğitim ve teknoloji alanında yenileyerek kendinden beklenen hizmetin en iyisini verme gayreti içerisindedir. Vatanı ve milleti uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Polisi; suç ve suçlularla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun desteğini almayı kendine ilke edinmiştir. Bu bağlamda ilimizin en güvenli ve huzurlu illerin başında gelme sebebi; saygıdeğer Gümüşhaneli vatandaşlarımızın devletine duyduğu güven ve bağlılık sayesinde olmaktadır.

Değişen suç çeşitlerine karşı yoğun bir mücadele içerisinde olan Teşkilatımız, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgın hastalığının yayılmasını engellemek ve vatandaşlarımızın genel sağlığının korunması için üstlenmiş olduğu denetim vazifesini  büyük bir fedakarlık örneği içerisinde yerine getirmektedir. Devletimizce alınan tedbirlere vatandaşlarımızın uyması sayesinde Yüce Allah’ın izni ile bu salgın hastalığını yeneceğimize olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Bayramını  kutlar, devletimizin ve milletimizin selameti uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, geride kalan değerli şehit ailelerine saygılarımı sunar, halen görevi başında büyük  özveri ile görevini icra eden  tüm teşkilat çalışanlarına başarı, emekli mensuplarımıza da sağlık  ve esenlikler dilerim.”

Celal TAŞCİGümüşhane İl Emniyet Müdürü