Gümüşhane İl Genelinde 14 Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 14 Köy Yaşam Merkezi hizmete sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca kapalı köy okullarının ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesiyle; köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunulmaya başlandı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kapalı köy okullarının Köy Yaşam Merkezi’ne çevrilerek merkez ilçede 2, Kelkit ilçesinde 3, Köse ilçesinde 1, Şiran ilçesinde 2, Torul İlçesinde 4,Kürtün ilçesinde 2 olmak üzere il genelinde toplam 14 Köy Yaşam Merkezi hizmete sunuldu.

Kapalı köy okulları köylerin mevcut ihtiyaçları doğrultusunda yeniden açılarak, bu okullar aynı zamanda Halk Eğitimi Kurs Merkezi olarak da köy halkının ihtiyacını karşılamaya başladı.

Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından kâğıt rölyef yapımı, okuma yazma kursları, yetişkinler için Kur’an-ı Kerim okuma, iğne oyası yapımı, geleneksel Türk işlemeleri, dikiş nakış kursu, iğne oyası kursu, koyun yetiştiriciliği kursu açılarak her yaştan vatandaşlara hizmet sunulmaktadır.  

KAYNAK: Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü – 13.12.2022