Gümüşhane İletişim Fakültesi 2 Ödülle Döndü

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen “Aklıma Bir Fikir Geldi” Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışmasından Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi 2 ödülle döndü.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Tarihi Atlas Sineması’nda gerçekleştirilen ödül töreninde 35 üniversiteden 405 eser değerlendirildi. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, RATEM ödül töreninde “radyo” kategorisinde hem birincilik hem de ikincilik ödülünün sahibi oldu.

“Korsana Direnenler” adlı projeleriyle radyo kategorisinde Gümüşhane’ye birinciliği getiren Elif Yüksel, Osman Kürşat Arslan ve Fatih Göloğlu, ikincilik ödülünü ise “Korsan Spor” adlı projeleriyle İsmet Furkan Öztürk, Ömer Alkan, Ali Kemal Kandil ve Adem İslamoğlu getirdi.

Birinci olan proje sahiplerinden Elif Yüksel, yaptığı açıklamada “Başarının yolu çiçeklerle dolu değil; ama başarının kendisi çiçek bahçesi. Bu bahçeye ulaşmak için ayağımıza batan dikenlere katlanmak zorundayız. Benim için de çok kolay olmadı. Bu yolda yürürken her zaman yanımda olan Doç. Dr. Birgül Taşdelen hocama ve grup arkadaşlarım Fatih Göloğlu ve Kürşat Arslan’a teşekkür ederim” dedi.

Proje danışmanı Doç. Dr. Birgül Taşdelen ise “Türkiye’nin en genç ve en üretken iletişim fakültelerinden birisi olduğumuzu bir kez daha göstermenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Prestijli bir ödülü daha fakültemize, üniversitemize ve şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Elif Yüksel, Fatih Göloğlu ve Kürşat Arslan’ı tebrik ediyorum. Projelerimizde sonsuz desteği olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e ve İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Müge Yılmaz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci olan proje sahiplerinden İsmet Furkan Öztürk “Bu ödülde emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ederim. Başarıya ulaştığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullanırken genç ve dinamik bir fakülte olduklarını belirten proje danışmanı Doç. Dr. Ersin Diker ise “Ödül alan öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm hocalarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Fakültemiz her geçen dönem başarılarını arttırarak devam ettiriyor. Gerek ulusal gerekse uluslararası yarışmalarda öğrencilerimizin başarıları bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Genç ve dinamik bir fakülteyiz. Bu enerjimizi akademik ve uygulama alanlarına iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Sayın rektörümüz ve dekanımız bizleri her daim desteklemekte” diye konuştu. Diker, kazandıkları ödüllerin kendilerine daha çok çalışmak için güven verdiğini vurgulayarak, 2022 yılını anlamlı iki ödül ile kapattıkları için ayrıca mutlu olduklarını belirtti.

Ödüller hakkında açıklama yapan İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Yılmaz da “Fakültemiz katıldığı çeşitli yarışmalardan nitelikli ödüller alıyor. Öğrencilerimiz bu sayede üretmenin hazzını yaşıyor. Aynı zamanda kendilerine olan güvenlerini kazanıyorlar. Derslerde gördükleri teorik bilgileri pratiğe dökme imkânı buluyorlar. Onlar için fazlasıyla geliştirici bir süreç. Bu anlamda hem öğrencilerimizi hem de danışman hocalarını tebrik ederim. Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e de her türlü desteği için teşekkür ederim” dedi.

Kazanılan başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de şunları söyledi: “Üniversitemizin gülen yüzü olan İletişim Fakültemiz yine bizleri hayli sevindirecek ödüller kazandı. Öğrencilerimiz, 35 üniversiteden 405 eserin katıldığı RATEM Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışmasında Radyo kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerinin sahibi oldular. Üniversite olarak farkımızı bir kez daha ortaya koymuş oldular. 2022 yılının son günlerinde öğrencilerimizi ve danışman hocalarını aldıkları bu başarıdan dolayı kutluyorum. Bizlere gurur verici bir yeni yıl hediyesi vermiş oldular.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 22.12.2022