Gümüşhane İletişim Fakültesi TRT’den Ödülle Döndü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

11 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İletişim Fakültesi TRT’den Ödülle Döndü

Giriş Tarihi: 11 Ekim 2024 - 21:44

Son Güncelleme: 11 Ekim 2024 - 21:44

TRT tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni, TRT Arı Stüdyoları’nda TRT2 kanalından canlı olarak yayınlandı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bürokratlar, ödül kazanan üniversitelerin rektör ve dekanları, proje ve eserlerin danışman hocaları ile finale kalan öğrenciler katıldı.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na bu yıl rekor bir katılım gerçekleşti. Yarışmaya 130 üniversiteden 2 bin 618 öğrenci 1702 proje/eserle katıldı. 12 kategoride finale kalan ve 120 eseri üreten 180 kişi ise Geleceğin İletişimcileri Haftasına katılma şansı elde etti.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 8 öğrenci; Başak Osmanoğlu, Aslı Baş, Zerda Kıvrak, Zehra Gülden Köroğlu, Gamze Yilanci, Oğuzhan Özüdoğru, İlknur Turgut ve Dudu Karataş ürettikleri 3 projeyle finale kalarak Geleceğin İletişimcileri Haftasına katılma hakkı elde etti.

Geleceğin İletişimcileri Haftasında Gümüşhane İletişim fakültesi öğrencileri TRT tarafından düzenlenen 12 farklı yayıncılık atölyesine, 4 ilham verici söyleşiye ve Gassal dizisinin özel gösterimine, dizinin yönetmeni Selçuk Aydemir, senaristi Sümeyye Karaarslan ve başrol oyuncusu Ahmet Kural ile birlikte katıldı.

Finale kalan Gümüşhane İletişim Fakültesi’nden Başak Osmanoğlu, Aslı Baş, Zerda Kıvrak ve Melike Açık İletişim Kampanyası kategorisinde hazırladıkları TRT’nin Gençliğe Armağanı: TRT Genç projesiyle büyük bir başarı göstererek 3’cülük ödülüne layık görüldüler. Proje ekibinden Başak Osmanoğlu, “Öncelikle çok mutlu ve heyecanlıyım. Harika bir hafta geçirdik ve eşsiz bir tecrübe kazandık. Her iletişim öğrencisinin bu tecrübeyi yaşaması gerektiğine inanıyorum. Bize bu deneyimi yaşattığı için TRT’ye ve projemizin üretiminde başından sonuna kadar yanımızda olan Kaan Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez “Yine mutlu ve gururluyuz, Aydın Doğan, TRT, Altın Pusula gibi iletişim alanındaki en değerli yarışmalarda sürekli ödüller kazanmak bizim için çok değerli. Biz artık sadece bölgenin değil, ülkemizin en değerli iletişim fakültelerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Öğrencilerimiz kazandıkları ödüllerle kariyerlerine önemli bir katkı sağlamanın yanında kendilerinden sonra gelecek olan öğrencilere de çok güzel bir rol model olmaktalar. Ayrıca okudukları bölümün, fakültemizin, üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaktalar ve katma değer üretmekteler.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizin kazandıkları başarılardan dolayı gurur duyduğunu dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır da “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması dahil olmak üzere İletişim Fakülteleri adına düzenlenen tüm yarışma ve festivaller, öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemesi ve aldıkları eğitimin bir nişanesi olması açısından önemli bir vesiledir. Ödül makinesi olarak nitelendirilen fakültemizin kıymetli öğrencilerinin her sene bu yarışmalardan kazandıkları ödüller bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. Tabii bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Fakültemizi ve üniversitemizi bu tür yarışmalarda en iyi şekilde temsil eden başta proje danışmanı hocalarımız olmak üzere emek veren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, özelde de TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan elde ettikleri başarının öğrencilerimiz için bir motivasyon kaynağı olmasını diliyorum.” açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise İletişim Fakültesinin başarılarından duydukları gururu dile getirerek şunları söyledi: “Üniversitemizin marka değeri olan İletişim Fakültemiz, bizleri her daim elde ettiği başarılarla gururlandırıyor. Adeta ödül üretim fabrikası gibi çalışan fakültemizin başarıları bizler için övünç kaynağı. TRT gibi bir kurumdan ödülle dönen öğrencilerimizi ve hocalarımızı canı gönülden kutluyorum. Fakültemizin adının her ortamda başarılarla anılmasına sağladıkları katkı çok kıymetlidir. Öğrencilerimizin TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında da ödülle taçlandırılan bu başarısı, takdire değerdir. Başarının ortaya çıkmasında emek veren başta fakülte yönetimimiz olmak üzere hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Başarıları daim olsun.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 11.10.2024

image_print

HABERLER