Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde akademisyenler, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla karşılıklı öneri ve beklentilerin dile getirildiği dış paydaş toplantısı yapıldı.
İletişim Fakültesi Dekanlık Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının başlangıcına katılarak konuk gazetecilere selamlama konuşması yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülsüm Çalışır, bundan sonra 2-3 yıl boyunca sık sık yapılacak etkinliğin güzel işbirliklerine kapı aralayacak bir program olmasını dileyerek “Biz bir aileyiz. Biz basından her zaman çok destek aldık. Her an etkileşim halindeyiz. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Neva Doğan ve Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinin katıldığı toplantıya başkanlık yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ali Özcan da konuşmasında “Yükseköğretim kurumları eğitimin merkezidir ama bir yandan da kendisini de geliştirmesi gerekiyor. Bu noktada iç ve dış paydaşlar büyük önem taşıyor. Biz de İletişim Fakültesi’nin hem Gazetecilik hem de Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü olarak iç paydaşlarımızla toplantılarımızı yaptık. İkinci aşamada da dış paydaşlarımızla bugün bir araya geldik” ifadelerini kullandı.
Doç.Dr. Özcan, müfredat derslerinin sektör beklentilerini karşılayıp karşılamadığını da konuşmak üzere bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Sizlerin katkısı çok önemli. Daha önce de bir çalıştay yapmıştık bu konuyla ilgili. Güncel ve gelişmeye açık olmamız gerekiyor. Bu noktada birbirimizin önerileri ve beklentilerini bekliyoruz” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra hem sektör temsilcisi gazete sahipleri, ulusal haber ajansı temsilcileri ve yerel gazete çalışanları görüş ve önerilerini dile getirirken Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise Covid-19 salgını ve yüzyılın afeti olarak nitelendirilen deprem felaketleri nedeniyle yaklaşık 3 yıldır okullarından uzak olan öğrencilerin bu açığı saha çalışmasıyla kapatabileceklerini belirterek, gündeme gelen öğrencilerin zorunlu stajları konusunda sadece Gümüşhane’de değil diğer illerde de staj imkanı konusunda yardımcı olduklarını söyledi.
Toplantıda söz alan gazete temsilcileri gelecekte meslektaş olacakları İletişim Fakültesi öğrencileriyle Gümüşhane basının arasında bir kopukluk olduğunu belirterek yapay zekadan veri gazeteciliğine, yeni medyadan, internet haberciliğinden sosyal medyaya kadar çok sayıda görüş ve öneri sundu.