GÜMÜŞHANE İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE RATEM’DEN İKİ ÖDÜL

67 üniversiteden 1156 öğrencinin 418 eserle katıldığı RATEM’in ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışmasında 14 ödülden 2’sini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi aldı. RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Radyo, Televizyon ve Yazılı Basında iletişim uygulamaları geliştirmesine yönelik “Aklıma Bir Fikir Geldi – Fikri Mülkiyet Hakkında Duyarlılık İçin İletişim Fikirleri Yarışması” sonuçlandı. […]

67 üniversiteden 1156 öğrencinin 418 eserle katıldığı RATEM’in ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışmasında 14 ödülden 2’sini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi aldı.

RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Radyo, Televizyon ve Yazılı Basında iletişim uygulamaları geliştirmesine yönelik “Aklıma Bir Fikir Geldi – Fikri Mülkiyet Hakkında Duyarlılık İçin İletişim Fikirleri Yarışması” sonuçlandı. Ana hedefi kamuoyunda fikri-mülki hakların önemi ve korunması, korsanla mücadele ile ilgili bir bilinçlendirme çalışması olan, üniversite öğrencilerini de kazanmayı, teşvik etmeyi amaçlayan, TV, Radyo ve Yazılı Basında iletişim uygulamaları gerçekleştirebilecek nitelikte bir iletişim fikri yarışması olan “Aklıma Bir Fikir Geldi” yarışmasına Türkiye genelinde 67 üniversiteden 1156 öğrenci 418 eserle katıldı. 12 üniversitenin dereceye girdiği yarışmada 14 eser ödüle layık görüldü. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri iki ödül almayı başardı.

ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARINI DUAYEN İLETİŞİMCİLER DEĞERLENDİRDİ

Ödül törenine T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, yarışmanın seçici kurul üyelerinden Prof. Dr. Aysel Aziz, Veyis Ateş, Dr. İrfan Barut, Dr. Kenan Bölükbaş, Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ali Eyüboğlu, Hilal Kabacıoğlu, Yeşim Koçyiğit, Ender Merter, Günseli Özen, Aşkın Tuna, Derviş Zaim, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Son üç yıldır etkinliğimizin çerçevesini geliştirerek daha önce ödül alan eserlerimizin farkındalığını arttırmak, görünürlülüğünü sağlamak amacıyla organizasyonumuzun içerisinde ve üniversitelerde sergiler ve konferanslar   düzenlemeye  başladık” açıklamasında bulundu.

İLK KATILDIKLARI YARIŞMADAN İKİ ÖDÜLLE DÖNDÜLER

Gazete-dergi, radyo ve televizyon olmak üzere 3 ayrı kategoride 14 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmada Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi iki ödüle layık görüldü. Radyo kategorisinde BATAY grup ismiyle yarışmaya katılan Atay Ece ve Baturay Can ikincilik ve mansiyon ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Radyo kategorisinde kazanan İletişim Fakültesi Medya Merkezi Kampüs FM uygulama biriminde çalışan Atay Ece, “Gözlerime inanamadım,  heyecandan sahneye çıkmayı unuttuk. İlk katıldığımız yarışmadan iki ödülle dönmek bizim için büyük bir sürpriz oldu. Gerek üniversitemiz gerekse RATEM yönetim kurulu ve seçici kurula sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim”

Baturay Can ise:  “RATEM’den ‘finalist oldunuz’ diye bir telefon aldığımızda ikimiz de ödül töreninin olduğu güne kadar finalist olduğumuza inanamadık. Mansiyon ödülü açıklanınca ismimizi ilk duyduğumuzda buruk bir sevinç yaşadık, ödül almanın heyecanı içindeydik ancak tabi ki beklentimiz mansiyon ödülü değil derece almaktı. Fakat ikincilik ödülünün de bize layık görüldüğü anons edilince büyük mutluluk yaşadık. İlk katıldığımız yarışmada iki ödül olarak üniversitemize getirmenin gururunu yaşıyoruz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” ifadeleriyle duyguları paylaştı.

İYİ FİKİR OLUŞTURDUKTAN SONRA KAZANACAĞIMIZA İNANIYORDUM

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Medya Merkezi Kampüs FM Sorumlusu Arş. Gör. Şadiye Kotanlı da “İyi bir fikir oluştuktan sonra kazanacağımıza inanıyordum. İki ödül olması sürpriz oldu. Bundan sonraki yarışmalara motive olmamız için bize ışık oldu. Seçici jüri çok önemliydi. Aysel Aziz, Derviş Zaim gibi iletişim alanında duayen isimlerin oluşturduğu jüriden ödül almak bizim için çok anlamlıydı. Radyo alanında ilk ödüle sahip olmak ayrı bir öneme haiz. Bundan sonraki süreçlerde iletişimcilerin katılmış olduğu prestijli yarışmalarda radyo kategorisinde ödül almak için büyük çaba harcayacağız” dedi. Şadiye Kotanlı ayrıca Anadolu’da bir üniversitenin büyük üniversitelerle yarıştığı bir platformdan iki ödülle dönmenin kendilerini ayrıca motive ettiğini belirterek, “Öğrencilere bulunduğunuz mekan, coğrafya önemli değil önemli olan kısıtlı imkanlarla neler ortaya koyabildiğiniz, mesajını veriyoruz” diye konuştu.

(Kaynak: GİFMEDYA MERKEZİ)

 

Exit mobile version