GÜMÜŞHANE İŞGEM’LE İLGİLİ DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Avrupa birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının rekabetçi sektörler programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 8 milyon avroluk Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi projesinin mevcut durum değerlendirme toplantısı 31 Ocak 2018 Çarşamba günü yapıldı. Ramada Otel’de yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Okay Memiş, […]

Avrupa birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının rekabetçi sektörler programı çerçevesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 8 milyon avroluk Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi projesinin mevcut durum değerlendirme toplantısı 31 Ocak 2018 Çarşamba günü yapıldı.

Ramada Otel’de yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ekrem Akdoğan, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane İSGEM Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı, Gümüşhane İSGEM takım lideri Maximilian Foedinger ve ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Sayın Vali Okay Memiş: “Gümüşhane’de İŞGEM demek, Gümüşhane belediyesi demek, Özel idaresi demek, Valilik demek, ticaret odası demektir. Bu projeyi onlardan ayrı görmeyin. İŞGEM Gümüşhane merkez ve ilçeleriyle bir bütündür. Biz bu projeye sahip çıkmazsak bu iş yürümeyecek. Türkiye’nin en iyi İŞGEM’ini kuracağız. Bu projenin ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan Başbakan yardımcımız Fikri Işık’a ve Milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Projeye iyi başladık ve iyi gidiyoruz. Eksiklerimizden ziyade esasta sorunlarımız var. Gümüşhane’ye vali olarak atandıktan sonra alanı gezmek için gittiğimde bir şehrin valisi olarak eyvah dedim. Bu projeye başlanmadan önce şehir merkezi düşünülmeliydi ana yola cepheli bir alan düşünülmeliydi. Bunları sağlamak çok zor bir şey değil. Şimdi uğraşacağız. Bakanlığa gidip projede değişiklik yapmak istedik bize projenin iptal olabileceğini söylediler. 9 Milyon Euro’luk yatırımın iptal olmasını isteyemezdik. Artık bundan sonra önümüze bakacağız. İŞGEM Projesiyle bizler Gümüşhane’deki Pestil- Köme sektörüyle rekabet etmeyeceğiz. İŞGEM’in amacı bilakis firmaların önünü açmaktır. Ticari kaygılarla üretemedikleri, katma değeri yüksek ürünleri üreteceğiz. Ar-ge’mizle beraber farklı tatlar deneyeceğiz. Rol modeli olacağız arkadaşlarımıza. Bu sektörde bir fikrim var diyen, sermayesi olmayan, gayrimenkulü bulunmayan arkadaşları oraya buyur edeceğiz. Ve burayı iyi bir işletme olarak götüreceğiz.” dedi.

İŞGEM Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı ise İŞGEM’in mevcut durumu ve ihtiyaçlarla ilgili sunum yaptı. Odabaşı, İŞGEM Gümüşhane’nin bina inşaatının bittiğini belirterek, “Mekanik elektrik ve IT tesisatı 15 Şubat’a kadar bitecek ve tarafımıza teslim aşamasına gelecek. Elektrik, bina girişindeki trafoya kadar getirildi; ancak Aksa tarafından belirtilen bazı eksiklikler tarafımızdan tamamlandığında bina bağlantısı yapılacak. İhalesi yapılan su deposu bağlantı hattı bitti; binaya bağlantısı yapılacak. İşletici şirketimiz kuruldu; ancak tescil işlemleri sonuçlanmadığından aktif halde değil.” dedi.

İSGEM’in Gümüşhane’ye sağlayacağı faydaları anlatan Odabaşı, “İlimize; kurumsallaşmasını tamamlamış, eğitilmiş, bilinçli yeni girişimciler kazandıracak, üreteceği ürünler ile yerel üretime destek sağlayacak, çalışacak personel vasıtası ile ayrıca istihdamın artmasına destek olacak, matbaa ve ambalaj gibi üretim dallarında ilimizde yeni sektörler oluşacak ” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

Exit mobile version