Gümüşhane, İsmail Haniye ve Filistin için yürüdü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane, İsmail Haniye ve Filistin için yürüdü

Giriş Tarihi: 03 Ağustos 2024 - 23:52

Son Güncelleme: 03 Ağustos 2024 - 23:52

Gümüşhane’de Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesini protesto etmek ve Filistin’e destek vermek için “mazlumlara destek” yürüyüşü düzenlendi.

İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit edilen Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye  vefatından önce; 3 Ağustos Cumartesi günü meydanlara inme ve en gür şekliyle zalimlere haykırma çağrısı yapmıştı.

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Haniye’nin şehit edilmesi ve Filistin’e destek için yürüyen kalabalık, ellerinde ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ‘Katil ABD, Ortadoğu’dan Defol’ yazılı pankartlarla sloganlar atarak Fatih Parkı’na kadar yürüdü. 

Fatih Parkı’nda bulunan dev ekranda İsmail Haniye’ye ait görüntüler yayınlanarak, Kur’an-ı Kerim okundu.

Gümüşhane STK’ları Platformu adına basın açıklaması yapan Memur – Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Ergin Aslan, “Bugün burada şehit İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı. Gazze Şeridi’nde ayakta kalmış tek bir şehir, tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile yok. Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin siyonistlere verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor” dedi.

Milletvekili Musa Küçük, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Saadet Partisi İl Başkanı Av.Akın Demir ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından okunan duanın ardından sona erdi.

image_print

HABERLER