Gümüşhane Jandarması Hırsızlara Göz Açtırmıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Jandarması Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Giriş Tarihi: 13 Eylül 2024 - 11:01

Son Güncelleme: 13 Eylül 2024 - 11:01

Başarılı çalışmalarıyla Gümüşhane kamuoyunun takdirini kazanan Gümüşhane Jandarması çok önemli bir hırsızlık olayını daha çözdü.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklama şöyledir:

“Torul-Kürtün kara yolu üzerindeki trafik işaret levhalarının kimliği belirsiz şahıslar tarafından çalındığının 08 Eylül 2024 tarihinde Gümüşhane Karayolları 101. Şube Şefliği tarafından ihbar edilmesi üzerine Torul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile harekete geçen Jandarma ekiplerince, Torul-Kürtün kara yolunda (47) işaret levhası ile yol üzerinde bulunan (15) demir bariyerin yerinden alındığı belirlenmiştir.

Konu ile ilgili Torul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Torul ve Kürtün İlçe Jandarma Komutanlıkları asayiş ekipleri tarafından şüphelilerin tespiti için bölgede bulunan güvenlik kamerası ve plaka tanıma sisteminin (PTS) incelenmesi neticesinde; 30 Ağustos 2024 tarihinde Torul-Kürtün kara yolu üzerindeki trafik işaret levhalarının, 1 Eylül 2024 tarihinde ise demir bariyerlerin, şüpheli bir araçta bulunan (4) şahıs tarafından, trafik güvenliğini tehlikeye sokarak ve vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayarak kamu malından hırsızlık yapmak suretiyle çalındığı tespit edilmiştir.

Torul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı operasyon başlatan Jandarma birimleri, yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda; bahse konu araç sahibinin E.A. isimli şahıs, araçta bulunanların ise G.A., Ö.A., T.Ö. ve A.A. isimli şahıslar olduğunu tespit etmiş ve araçta bulunan şüpheli şahısları kısa sürede yakalayarak gözaltına almışlardır.

Trafik Jandarması tarafından haklarında toplam (51.034.00) TL idari para cezası uygulanan şüpheli şahıslar, adli işlemlerin tamamlanması maksadıyla Torul Adliyesine götürülmüş, 11 Eylül 2024 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece; nitelikli hırsızlık ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından tutuklanarak Gümüşhane E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir.”

image_print

HABERLER