Gümüşhane Jandarması’ndan 185. Yaş Kutlaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Jandarması’ndan 185. Yaş Kutlaması

Giriş Tarihi: 14 Haziran 2024 - 19:57

Son Güncelleme: 14 Haziran 2024 - 20:26

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 185.yıldönümü kutlamaları Gümüşhane’de Atatürk Anıtı önünde düzenlen törenle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral tarafından Jandarma Genel Komutanlığı çelengi sunulmasıyla başladı.

Jandarma teşkilatının tarihçesiyle ilgili konuşmasını yapan Jandarma Astsubay Ayşegül Adalı Bekar, başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet ettiğini, kuruluşundan bugüne kadar milletin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığının Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun her zaman takdirini kazandığını söyledi.

Jandarma Astsubay Soner Sarol’un kendi yazdığı “Jandarmayız biz” isimli şiirini seslendirmesinin ardından Jandarma Teşkilatı’nın 185.kuruluş yıldönümü nedeniyle il genelinde yapılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Jandarma Komutanı Albay Demiral ve İl Emniyet Müdürü Taner Cömert tarafından verildi.

Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona eren törenin devamında Vali Alper Tanrısever’i makamında ziyaret ederek buket takdim etti. Vali Tanrısever’de ziyaretine gelen bir personel için Geleceğe Nefes Projesi kapsamında dikilen fidanların sertifikalarını takdim etti.

image_print

HABERLER