Gümüşhane Jandarması'ndan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Jandarması’ndan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

Giriş Tarihi: 03 Ekim 2024 - 18:37

Son Güncelleme: 03 Ekim 2024 - 18:37

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklama şöyledir:

“Gümüşhane-Şiran İlçe Jandarma Komutanlığınca; Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ticari taksi ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisinin alınması üzerine, 30 Eylül 2024 tarihinde Şiran Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) timleri ve Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince icra edilen operasyonda; göçmen kaçakçılığı organizatörü oldukları tespit edilen H.K.,K.K., H.F. ve Y.F. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Olay ile ilgili Şiran Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda suç araçlarına el konularak adli tahkikata başlanmış, Y.F.ile K.K. isimli şüpheli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer şüpheliler H.F. ve H.K.isimli şahıslar ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Gümüşhane E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir.

Gümüşhane-Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Gümüşhane Cumhuriyet Savcısının bilgisi doğrultusunda icra edilen diğer bir operasyonda ise ülkemize yasadışı giriş yaptığı tespit edilen Afganistan Uyruklu N.M. isimli göçmen yakalanmış, şahıs hakkında (22.834) TL idari para cezası uygulanmış ve şahıs, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığınca işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Bayburt Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.”

Kaynak: Gümüşhane Valiliği

image_print

HABERLER