GÜMÜŞHANE KAMUOYU, GÜMÜŞHANE VALİSİ VE MİLLETVEKİLLERİNİN ÇALIŞMA AZİM VE BİRLİKTELİKLERİNİ ALKIŞLIYOR

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın birliktelik ve çalışma performansları vatandaştan büyük beğeni alıyor.

İlçelerde yapılan koordinasyon toplantılarına birlikte katılan Vali ve milletvekilleri vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözüm süreci başlatıyorlar.

Son olarak, 16 Ekim 2016 Pazar günü Şiran İlçesi’nde Vali Okay Memiş başkanlığında İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş’ın da katıldığı koordinasyon toplantısına Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, tüm kurumların il müdürleri, belde belediye Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yapımı yıllardan beri devam eden İkisu-Şiran karayolunu sürekli takip ettiğini belirten Vali Okay Memiş, “2016 bitmeden tamamının bitirilmesi en büyük amacımız. Güzergâh çok güzel. Turizm yolu gibi. Bu yolun bitirilmesi en büyük önceliklerimizden birisi. İlçemizde 12 göletin yapımı devam ediyor. Kelkit, Köse, Şiran’ı organik tarımın merkezlerinden birisi yapacağız. Bu coğrafya organik tarım için son derece elverişli. Bizim burada yetişen ürünlerimizin ekonomik değeri çok fazla. Hayvancılığı da geliştirmemiz gerekiyor.” dedi.

İlçeye bağlı Seydibaba Köyü sınırları içerisinde bulunan Tomara Şelalesi’ni çok önemsediklerini dile getiren Vali Memiş;  “Orası sadece Seydibaba Köyü’nün, sadece Şiran’ın, sadece Gümüşhane’nin veya Türkiye’nin değil, orası Allah’ın bir lütfu. Muazzam bir güzellik. Buraya yönelik çok güzel çalışmalarımız var. Orayı Seydibaba köylüleri başta olmak üzere bir turizm işletmesi mantığıyla Türkiye’ye tanıtmamız lazım. Bu değerlere sahip çıkacağız. Yaptığımız bu hizmetler sadece yerel imkanlarla değil,  merkezi idareden gelecek kaynaklarla yapacağımız işler. Bu anlamda iki milletvekilimize teşekkür ediyorum. Sürekli bizimle irtibat ve istişare içindeler. Bizlere aktardıkları ek kaynaklarla çalışıyoruz.” diye konuştu.

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise konuşmasında, amaçlarının bu toplantılarla köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyerek, her köyün MR’ını çekip, yol, su, kanalizasyon, haberleşme eksiklerini hep birlikte tespit edip bunları da bir plan çerçevesinde dönem sonuna kadar belirli oranda çözmek ve vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu kalkınma projesi için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, 3 hafta önce Kalkınma Bakanlığında bununla ilgili toplantı yaptıklarını, şimdi de Erzurum’da bölgeye yönelik bir toplantı yapacaklarını ifade eden Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, “Kapsamını ne kadar genişletirsek ilimize, ilçemize o kadar katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İnşallah ilimizi Köse, Kelkit, Şiran aksında tarım ve hayvancılığın, turizmin merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu kalkınma projesi buna çok büyük katkı sağlayacak. Biz ne kadar iyi çalışır, ödevimizi ne kadar iyi yaparsak bu pastadan daha büyük pay alırız, o da ilimizin ilçemizin kalkınmasına katkı sağlar.” dedi.

Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı  Cihan Pektaş ise, köylerin içme suyu talebine karşın yapımı devam eden baraj ve göletlerin yükseltebileceğine dikkat çekerek, planlaması şimdiden yapılıp içme suyu sorununun çözülebileceğini söyledi.

Gümüşhane’de köy köy sebzecilik ve meyvecilik konusunda hangi ürünlerin ekilip, dikilebileceği konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün çalıştığını kaydeden Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, “DOKAP’tan soğuk hava deposunu Kelkit vadisi için talep ettik. Biz bütün ayrıntıları düşünüyoruz. Yatan aslandansa gezen tilki daha evladır. En yüksek gelir getiren ürünü çiftçimize ektireceğiz, diktireceğiz.  Biz bu millete garsonluk yapalım. Mazotun yarısını devletimiz karşılayacak. Biz vatandaşımızı hayvancılığa teşvik ediyoruz ama sizler köstek olmayın.” diye konuştu.

Türkiye’de ikinci cam seyir terasının Şiran Tomara Şelalesi’nde yapıldığını hatırlatan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, “Tomara buraya çok ciddi sayıda turist getirecek. Burada profesyonel bir işletmeyle yöresel ürün ve yemeklerle birlikte burada turizmde de ciddi bir canlanmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şiran ilçesinde an itibariyle devam eden yatırımların toplam maliyetinin 160 milyon lira olduğunu, nüfus başına hesaplandığında Gümüşhane’nin yatırımlarda Türkiye’de birinci sırada olduğuna vurgu yapan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, “Sayın Valimizle karar aldık. Köy yollarına ağırlık verdik. 2017 sonuna kadar yolu asfalt olmayan köy kalmayacak. Biz hizmette önceliğe bakıyoruz. Yatırımlarımızın hızlı bir şekilde milli ekonomiye dönüş olmasını sağlayacağız. Ülkemiz süper güç olma yolunda hızla ilerliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından köy ve mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını dile getirmesi ve soru-cevap bölümüyle yaklaşık 4,5 saat süren toplantının sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında, Köse Salyazı Havalimanı’nın yatırım programına alındığı müjdesinin verildiğini ifade eden Vali Memiş;  bunun da bölgenin kalkınmasını ciddi anlamda etkileyeceğini dile getirdi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)