Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı’nda Önemli gelişme

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 13.09.2021

Geçtiğimiz yıllarda Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan ancak hayata geçirilemeyen Gümüşhane  Karşıyaka Tabiat Parkı projesini Gümüşhane Belediyesi üstlendi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Karşıyaka Tabiat Parkı’nın işletme ihalesinin 18 Ağustos 2021 tarihinde yapıldığını belirterek, söz konusu ihaleyi Belediye olarak aldıklarını ve sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Karşıyaka Tabiat Parkı işletmeciliğini 7+13 yıl süreyle Belediye olarak yapacaklarını ifade eden Başkan Çimen, “Şehrimiz için büyük önem taşıyan ancak yapımına başlanılamayan Karşıyaka Tabiat Parkı projesini Belediye olarak üstlendik. Sermayesi yüzde 100 Belediyemize ait olan GÜMSAŞ şirketimiz ile yaklaşık 84 hektarlık alana sahip olan bu alan için çalışmalarımıza kısa sürede başlayacağız. Yap-İşlet-Devret modeli ile üstlenmiş olduğumuz Karşıyaka Tabiat Parkı projesini vatandaşlarımızın hizmetine inşallah sunacağız. Projemiz hazır. Burayı vatandaşlarımızın kullanabilecekleri bir alana dönüştüreceğiz. Daha önce hayata geçirmiş olduğumuz projelerimiz buraya örnek olacak. Bu proje Gümüşhanemizin çehresini değiştirecek projelerden birisi. Proje inşallah şehrimiz için hayırlı olur. Bize bu gücü veren ve bize bu yol haritasına çizen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Milletvekillerimize, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze, Bölge ve  il Müdürlerimize teşekkür ediyor, projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Tabiat Parkı’nda, 22 adet orman köşkü, giriş kontrol noktası, tanıtım birimi, idari ve ziyaretçi merkezi, mescit, çok amaçlı kır lokantası, büfe, otopark, macera parkı, piknik alanları, engelsiz oyun grupları, çocuk oyun parkları yapılması planlanıyor.

HABER KAYNAĞI: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 13.09.2021