Gümüşhane, Katil Devlet İsrail’e “Dur” Dedi

Katil İsrail’in Kudüs’te yaptığı saldırılar 10 Mayıs Pazartesi akşamı Gümüşhane’de protesto edilerek insanlık katili İsrail’e “DUR” denildi.

İçlerinde Memur – Sen, İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Cihannüma ve Anadolu Gençlik Derneği Şube yetkililerinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşundan oluşan Gümüşhane Sivil Dayanışma Platformu üyeleri, Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde toplanarak İsrail’in Masum Filistinli Müslümalara karşı başlattığı saldırılarla ilgili bir açıklama yapıp, attıkları sloganlarla Katil İsrail’i protesto ettiler.

Gümüşhane Sivil Dayanışma Platformu adına bir konuşma yapan İHH ve İlim Yayma Dernekeleri Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan şunları söyledi:

“İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. Coviti, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescidi aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arz etmektedir. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır. Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir. Tam da bu yüzden, herkes sussa da Filistin’de, Kudüs’te bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz. Ne var ki, terörist İsrail’in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını da hatırlatmak isteriz. Biz biliyoruz ki İsrail, asırlara sari getto kültürüyle o bölgede hep düşman üreterek var olmaktadır. İsrail, korkularının esiridir. ve İsrail, holokost endüstrisinden beslenen lobilerin esiri olduğu için şiddeti politikalarının merkezine koymuştur. İsrail’in bu bölgeye yerleşme sürecine bir bakın, temelinde terör göreceksiniz. Bir Filistinli çocuğun gözünden düşen bir damla bugün insanlığın bütünü için Nuh tufanı hükmündedir. Hepimizi kurtaracak nuhun gemisi ise İsrail’e karşı dirayet, Filistin’de, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da adalet için mücadeledir. Filistin’de teknolojiye sırtını dayamış küresel Ebrehe’nin fillerine karşı taşla sapanla direnen ebabiller galip gelecektir.”

İsrail’i protesto etmek için toplanan Gümüşhaneli Vatandaşlar, oluşturdukları yaklaşık 200 araçlık konvoyla ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ve dövizlerle ile “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Mescid-i Aksa onurumuzdur” gibi sloganları atarak şehir turu yaptılar.