GÜMÜŞHANE MEMUR SEN’DEN ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK AÇIKLAMASI

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği, ‘Tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız’ sloganıyla Türk Ordusu’nun Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için basın açıklaması yaptı.

14 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümüşhane Merkez 15 Temmuz Zafer meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunuşuyla başlayan programda Memur Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu,  bir basın açıklaması metni okudu.

Başkan Uncu’nun basın açıklaması metni şöyledir:

***

TÜM ANADOLU AYAKTAYIZ

EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞTAYIZ

Ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde “Sınırlarımız içerisinde ve dışında kahraman Mehmetçiğimize, polisimize ve isimleri dahi duyulmayan gizli kahramanlarımıza moral vermek, manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek, ZEYTİN DALI HAREKETİNE destek olmak üzere buradayız.

Zeytin Dalı, Türkiye’nin  emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır.

Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan’ ülküsü etrafında tek vücut olduğumuzu, bir ve diri olduğumuzu, tüm renkleriyle kardeş olduğumuzu, dünyaya göstermek için buradayız.

Afrin’de; işimizin olmadığını düşünenler, Siyonistlerin tepkisinden korkanlar. şunu bilmelidirler ki; eski Türkiye yok artık. Kendi geleceğini, kendisi tayin eden, karar alırken, batının onayını değil, milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var.

Türk milletinin, tarih boyunca, zulmün ve zalimin karşısında olduğunu, tüm dünya bilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bugün sınırları tehdit eden ve küresel emperyalizmin maşası olan, örgütlere karşı, Afrin’de mücadele verdiğini, hiç kimse unutmasın.

“Millet olarak toprağımızda, ezanımızda, bayrağımızda, gözü olan tüm terör örgütleri ve onların iplerini ellerinde tutanlar , bunlarla beraber tarihin çöp sepetine atacağız.

Sınırlarını tehdit eden, kim olursa olsun, dünyayı onlara dar edecek güçlü bir Türkiye var. Ordumuzun Afrin’de YPG/PYD,PKK ,DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımız ve orada yaşayan, masum halkı koruma adına. yürütmüş olduğu haklı mücadeleyi tüm insanlık şerefle izlemektedir.

“Siviller ölüyor” timsahın söyleminden ibrettir. Dost ve düşman Türkiye’nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat dokuz askerimizin şehit verildiği saldırı da terör örgütünün sivilleri nasıl kullandığı da herkesin malumudur.

Bu kutsal mücadele sırasında, şehadet şerbeti içen, tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Şimdi onlar, hepimizin evlatları ve vatanın manevî muhafızları olmuşlardır. Onlar şehadetleriyle, toplumu yeniden ayağa kaldırmışlardır.

Şimdide güvenli bölgeden bahsediyorlar. Kimin güvenliği Emperyalizm eli kanlı terör örgütü PYD,PKK DEAŞ a zaman kazandırmak olmasın? Birinci dünya savaşından sonra kabileleri devletleştirenler bu günde terör örgütlerini devletleştirme peşinde koşuyorlar. Bu kez yakalandılar Türkiye’nin çelmesine maruz kaldılar.

Hedefi Kızılelma olan, gerideki sevdiklerine ‘Beklemesinler’ diyen, şehit olursa ailesine verilecek parayla, Türkmen çocuklar için okul yapılmasını isteyen, asil, şerefli ve yürekli, nice vatan evlatlarına ve onları yetiştiren ailelerine selâm olsun.

Söz konusu vatan olunca, yediden yetmişe, millet olarak ne yapacağımızı tüm dünyaya gösteren, şanlı milletimize, selâm olsun.

İçimizdeki, ‘savaşa hayır’ diyerek, terör örgütlerinin safında yer alan, ve terör ağzıyla konuşanlara,  sesleniyoruz. Gelin bu hainliklerinizden dönün. Ülkemizin, sadece sınırlarımızda bulunan, terör örgütlerine karşı değil ve yedi düvele karşı, yürütmüş olduğumuz istiklal mücadelesinde milletinizin safında yer alın. Birlik beraberliğimizi kimsenin bozmasına, müsaade etmeyelim. Yoksa bu vatan topraklarında, bu millet, sizlere gereken dersleri, vermeye hazırdır.

Milletin desteğini ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimiz şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimiz, terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine, yürekten inanıyoruz.

Rabbim bu aziz milletimizi ve ordumuzu muhafaza ve muzaffer eylesin.”

***

Memur Sen tarafından yapılan etkinlik dua programı ile sona erdi.