Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş’ın Kurban Bayramı Mesajı

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın yayımladıkları Kurban Bayramı mesajları şöyledir:

“Bünyesinde yüksek manevi değerleri ve hikmetleri barındıran mübarek Kurban Bayramına bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini, heyecanını ve bereketini yaşıyoruz. Allah’a teslimiyetin sembolü, O’na itaat ve sadakatin en somut tezahürü olan kurban, bizleri Rabbimize yakınlaştıracak müstesna bir ibadettir.

Kurban; iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlık simgesidir. Bu itibarla, idrak ettiğimiz Kurban Bayramını birbirimizi hatırlamanın, kardeşlik ahdimizi yenilemenin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin bir imkânı olarak görmeliyiz. İnancımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin güzelliklerini, değerlerini ihya etmek için bu günleri fırsat bilmeliyiz.

Kurban Bayramı; insanlar arasındaki kırgınlıkları gidermek, toplumumuzun farklı kesimleri arasında paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek, zengin geleneksel değerlerimizi yaşatmak gibi önemli görevlere de haizdir. Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine koşmak; yoksula, kimsesize elimizi uzatmak ve yüreğimizi açmak bayramın bayram gibi idrak edilmesini sağlayacaktır.

Her zaman olduğu gibi bu bayramda da milletimizin huzuru ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Bu mübarek günde Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bütün dünyaya hâkim olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.”