Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş’tan Önemli Açıklamalar

AK Parti Gümüşhane Milletvekileri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş Gümüşhane STK temsilcileri ve basın mensupları ile istişare toplantısı yaptılar.

21 Ağustos 2021 Cumartesi günü Gümüşhane DSİ lokalinde yapılan istişare toplantısına AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ile AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, ve Gümüşhane’de bulunan STK’ların temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse,  Gümüşhane’nin herkesin ortak sevdası olduğunu ifade ederek, “Gümüşhane üzerine istişareler yapmak üzere biz bu toplantıyı tertip ettik. Görüşlerinizi, önerilerinizi, varsa eleştirilerinizi dinlemek istiyoruz.” Dedi.

Toplantıda söz alan GTSO Başkanı İsmail Akçay ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in selamlama konuşmalarından sonra toplantıya katılan STK ve basın mensupları tek tek söz alarak Gümüşhane ile ilgili düşünce, öneri ve eleştirilerini aktardılar.

Konuşmaları tek tek not alan milletvekilleri programın son bölümünde hem sorulara cevap verip hem de genel bir değerlendirme yaptılar.

MİLLETVEKİLİ PEKTAŞ NE DEDİ?

Milletvekili Cihan Pektaş yaptığı değerlendirme konuşmasında; STK ve basın mensuplarına hoş geldiniz dedikten sonra kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Yeni Hastane’de Son Durum

Milletvekili Pektaş bir soru üzerine Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin en geç Ekim başına kadar taşınmasını tamamlayarak hizmete açılacağını belirterek şunları söyledi, “Arkadaşlar, Hastanemizle ilgili sorunlarımız bitti. Bizim en büyük sorunumuz biliyorsunuz hastanenin kayma problemiydi. Bunun için çok ciddi bir zaman harcandı.  Ve çok büyük de bir maliyetin altına girildi. İnşaat Mühendislerimiz bunu bilirler. Ama neticede bizim için önemli olan bu işin yapılabilmesiydi. Yani mühendisler şöyle bir raporda verebilirlerdi; efendim bu hastane bu şekilde olmaz burasının yıkılması gerekiyor da diyebilirlerdi. Ama Allah razı olsun bizim hemşerimiz olan Yüksel Proje’nin yönetim kurulu Başkanı Celal Bey’e incelettik, buradaki Selçuk Hocamızdan de çok büyük destek  almıştık. Diyafram duvarlarla teknik olarak bu işin olabileceği belli olunca Sağlık Bakanlığımız harekete geçti. ODTÜ gibi  Teknik  üniversitelerden de rapor alınarak  hastanemizi teknik olarak kurtardık, artık  bir sıkıntı yok.  Sadece yol problemi vardı. Orada biliyorsunuz kayma oluyordu şimdi onu da çözüyoruz.  Ama bu hastanemiz bu dönem bu pandemide gerçekten çok işimize yaradı.  Şimdi yeni sağlık müdürümüz geldi, çalışkan bir arkadaşımız.  Valimiz hep beraber oturduk konuştuk. Şu anda hastanemizin taşınma süreci başladı. Eylül’ün sonu Ekimin başı gibi artık sanıyoruz hastane hizmete açılacak. Dışarıdan da gelecek olan ne kadar ekipman falan varsa onların da hepsi ile taşıma sürecimiz başladı.”

Üçtaş ve Günyüzü Köylerindeki Halk Oylaması 

Milletvekili Pektaş yine bir soru üzerine Üçtaş ve Günyüzü Köylerindeki halk oylaması ile ilgili olarak da şunları söyledi, “Bir problemimiz yok.  Biliyorsunuz muhtarlar bir karar almışlar Giresun’a bağlanmak istemişler. Tabi bunların bağlanmak istemesi ile bu işler olmuyor. Bu referandum süreci sadece bu işin 6,7 etmeninden bir tanesidir. Ve bugüne kadar Türkiye’de böyle  iller arası ayrılıp da başka yere bağlanmak isteyenler çok olmuştur ve referandumda da çoğu evet demiştir ama şu ana kadar bağlanmanın hiç örneği yok. Hiç bağlanma olmamış. O yüzden biz süreci takip ediyoruz.  Yakinen takip ediyoruz Valimiz ile beraber.  Gereken neyse yapacağız. Çünkü burada kaymakamlığın aldığı bir karar var onların görüşleri çok önemli. İl Genel Meclisimizin kararı çok önemli. Valiliğin, il idare kurulunun kararı önemli. En son onları bakanlığa götürüyoruz. Zaten bizim de kararımız net. Biz böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Oradaki sanıyorum bir muhtar arkadaşın biraz böyle bir maceraya atılmasından ibaret. Köylerin zaten Büyük bir kısmı da buna karşı. Bizi arayanlar var özellikle dernek, oradaki kanaat önderleri olan abilerimiz var. Özellikle gurbette yaşayanların neredeyse tamamı karşı.  Diyorlar ki kardeşim benim çocuğumun kimliğinde Gümüşhane yazıyor diyor. Ben diyor bu çocuğun kimliğinde Giresun yazsın istemiyorum diyor. Dolayısı ile biz de istedik ki oradaki iç dinamikler kendi aralarında bu meseleyi halletsinler. Biz çok fazla müdahil olmuyoruz. Giresun’daki bazı siyasetçilerin müdahil olacaklarına dair bize haberler geldi ve biz buna engel olduk. Hatta genel merkezimiz devreye girdi. Dedik ki bu işin siyasetini yapmayalım. Orada köylüler kendi otursun kararlarını versinler, kendileri tartışsın, istişare etsinler. Ama netice itibariyle şunu söyleyebilirim ki hizmet noktalarında hiçbir sıkıntıları yok. Bizim 2021’de bu iki köye ayırdığımız bütçe bir milyon yüz doksan üç bin lira. Şu ana kadar bir milyondan fazla harcama yapmışız. Doğankent’in bütün köyleriyle beraber bütçesi de sekizyüz atmış üç bin lira. Şimdi Doğankent hangi parayla bunlara hizmet edecek? Orda farklı şeyler var biz bunları da farkındayız ama bakın arkadaşlar biz olayı sükûnetle götürüyoruz. “

Milletvekili Cihan Paktaş, katılımcıların hemen her sektörle ilgili sorduğu sorulara gerekli cevapları verdikten sonra sözü AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’e bıraktı.

MİLLETVEKİLİ AKGÜL NE DEDİ?

Bürokratlarla da Toplantı Yapılacak

Toplantının amacının Gümüşhane’nin sorunlarının STKların ağzından duymak olduğunu söyleyen Akgül,  “arkadaşlar her şeyden önce yaşadığımız ilde, kentte barış iklimi çok önemli. Barış iklimini her daim muhafaza etmemiz lazım. Barış ikliminin sürekliliği içinde iletişim kanallarının her zaman açık olması lzım. İşte bu iletişim kanallarından biri de sizlerle yaptığımız bu toplantılardır. İstişare toplantılarıdır. Biz vekil olduğumuzda ildeki yöneticilerle yapmış olduğumuz bir toplantı var. Bu toplantıya siyasi partilerin il başkanları da katılmıştı. dönemim sayın valisinin de katıldığı bu toplantıda da söylemiştim. Siyaset devlet ve millet arasındaki aracı bir kurumdur. Vatandaşımız sorununu en iyi, en kestirme şekliyle siyasetçi üzerinden gündeme getiriyor. Bu konuda hem Gümüşhane’nin şartları hem de iktidar olmamız nedeniyle tabiki en fazla talep AK Parti il Başkanına gelmektedir. Ama bürokratlara şunu söyledim:  AK Parti il başkanından gelen talep ne kadar değer buluyorsa, diğer partilerden gelen talepleri de aynı şekilde karşılayacağız. Uzun zamandır yaptığımız ziyaretler sonrasında şunu gördük ki bürokratlarımızla da bir toplantı yapmamız zarurettir. Maalesef bu devletin ona vermiş olduğu imkânı vatandaşa hizmet olarak götürürken onu bir lütuf kabul ediyor. Görevini vatandaşa lütufta bulunuyormuş  gibi bir algıyla vatandaşımıza yaklaşıyor. Bizim buna müsaade etme şansımız yok. Yani onun görevi vatandaşa hizmettir, onun için ücret alıyor. Onun için bir makamı muhafaza ediyor. Bu konuda rahat olun. Bürokratlarımızla da en kısa zamanda bir toplantı tertip edeceğiz.”

Köy Yerleşik Alan Sorununu Çözeceğiz

“Köy yerleşik alanlarımızla ilgili sıkıntıyı Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilettik. Maalesef köylerimiz kötü bir yapılaşma örneği gösteriyor. Vatandaş kendi çözümünü kendi buluyor. Siz ona çözüm götüremezseniz vatandaş çözümünü kendi bulmak zorunda kalıyor. Ama sonunda vatandaş sıkıntıya düşüyor, bu sıkıntıyı da en fazla bizler yaşıyoruz. Köy yerleşik alanlarımız hazine, orman ve mera tarafından kuşatılmış. Yani köy yerleşik alanlarımızı en kısa zamanda genişletmemiz lazım. Planlı yapılaşmanın önünü açmamız lazım. Bu konuda bir çalışma talimatı verildi. İnşallah en kısa zamanda bunu sağlarız diye düşünüyorum.”

Günyüzü ve Üçtaş Köylerindeki Halk Oylaması

“Günyüzü ve Üçtaş Köyleri ile ilgili Cihan kardeşimin açıklamalarına şunu ilave etmek isterim, “ Günyüzü ve Üçtaş, daha önce yalnızca Günyüzü olarak geçiyor. Günyüzü köyü Kürtün’e kanunla bağlanmış. Kanunla bağlanmış olan bir köy ancak aynı yöntemle geri alınabilir. Referandum yapsak bile iki il arasında sıkıntı olduğu için konu İçişleri bakanlığına gidecek. Ama, burası kanunla Kürtün’e bağlandığı için yeni sistemde biliyorsunuz bakanlıklar kanun teklifi veremiyorlar. Ancak milletvekilleri verebilir. Onun için biz çok rahatız.”

Toplantı, katılanların toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.