Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KİTAP OKUMA PROJESİ

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Dünyanın en zor işi “eğitim” olduğu gibi, “eğitimcilik” de dünyanın en zor mesleklerinden biridir.

“Eğitim” in meyvesi bir milletin geleceğidir. Meyvesi zor ve geç alınan bir mesleğin mensupları olan öğretmenler aslında bir insanı değil;  bir geleceği, bir milleti, bir dünyayı inşa ediyorlar. Bu kadar önemli bir işi başarmak için çalışıyorlar, Allah yardımcıları olsun.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun çalışan kurumlarımızdan biri. Kurumun ana görevi insan yetiştirmek olunca sürekli bir hareket, sürekli bir gayret gösterilmesi gerekiyor ki, zaten tüm milli eğitim müdürlükleri yıl boyunca sürekli koşturur, bir yıl bitmeden öteki yılın hazırlıkları çoktan başlamıştır bile.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğümüzde güzel çalışmalar oluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan; mütevazi ve samimi kişiliği, mesleğine hakim birikimiyle ve kendisine her zaman yardımcı olan ekibiyle güzel işler yapıyor. En önemlisi de Sayın Doğan’ın ekip ruhu ile çalışma anlayışındaki güzellik.

******

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önemli çalışmalarından bir tanesi olan ve Şubat ayında başlayıp, 2018 yılı çalışmaları geçen hafta tamamlan ve tüm Türkiye’de ses getiren kitap okuma projesi idi.

 “Gümüş’HANE’ler Okuyor” teması ve anonsuyla sembolleşen bu önemli proje daha sonraki yıllarda da devam edecek.

Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Sayın Seyit Tok’un koordinatörlüğünde  Milli Eğitim ARGE birimi ve okul müdürlerinden oluşan geniş katılımlı bir ekip tarafından uygulanan projenin 2018 yılı çalışmaları tamamlandı.

Projenin ana amacı okuma alışkanlığını artırmak ve kitap okumayı sevdirmekti. Bu bağlamda Gümüşhane ilinde yaşayan tüm insanların dikkatini kitap okuma üzerine çekmek için çok gayret sarf edildi. Okullarda, evlerde, kurumlarda, caddelerde, kahvehanelerde ve ilin dört bir köşesinde dikkat çekici çalışmalar yapılarak bir farkındalık oluşturuldu.

Bu çalışmanın başarılı olmasında Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan’ın ve ekibinin samimiyeti çok önemli oldu.

Sayın Doğan, neredeyse konu ile ilgili yapılan bütün konferanslara katıldı. Bu çok önemli bir husustur. Müdür Bey, bu işi çevresindeki arkadaşlarına havale edip olaya sadece bir protokol açılış ve kapanış konuşması olarak bakmadı. Hep takip etti, bizzat sahada oldu.

“Gümüş’HANE’ler okuyor” projesinin bir önemli tarafı da Gümüşhane Üniversitesi başta olmak üzere pek çok kamu ve özel kurumun bu faaliyetin içine dahil edilmesi oldu.

“Gümüş’Haneler’Okuyor” çalışmasında dört aylık sürede neler yapılmış. İşte o yapılanlardan bazıları:

* Bütün okullarda kitap okuma etkinlikleri yapıldı.

*2307 Öğrencinin ve 512 velinin katılımıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.

*114 İlkokul öğrencisi anne, baba, dede ve ninelerinden dinleyerek derledikleri masal, hikâye, mani, ninniden oluşan derleme çalışması kitaplaştırılmaya başlandı.

*514 Veli evlerinde ziyaret edilerek birlikte kitap okundu.

*89 Kahvehanede kitap okuma köşesi oluşturuldu ve okuma etkinliği yapıldı.

* Proje kapsamında  okullarda akademisyen ve yazarlarla 33 konferans gerçekleştirildi.

Birinci ayağı amacına ulaşan ve başarılı olan “KİTAP OKUMA” projesinin bundan sonraki yıllarda da “SÜRDÜRÜLEBİLİR OKUMA ANLAYIŞI”  konsepti ile devam ettirilmesi gerekir.

Bazı konular, bazı projeler günlük olur, aylık olur veya bir kere, iki kere uygulanır ama kitap okuma konusu sürekli ve sürdürülebilir olmalı. Sürekliliği olmayan okumalara zaten “okuma” denilmesi de mümkün değildir.

Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri “OKU” olduğuna göre, milletimizin sürekli okuması gerekir. Bu işin peşini bırakmamamız lâzım.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu güzel düşünce ve organizasyondan dolayı tekrar kutluyorum.

Güzel günler dileğiyle.