Gümüşhane Milli Eğitim’de Yeni Döneme Giriş Motivasyon Toplantısı

Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan başkanlığında merkez ilçe eğitim kurumu müdürleri kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve merkezdeki okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlık çalışmaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim müfredat modeli ele alındı.

“Eğitimcilerimiz Okulların Açılışını Bayram Gibi Yaşıyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Doğan, yaptığı konuşmada eğitim çalışanları açısından okulların açılış gününün büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade etti. Eylül ayında okulların açılması ile eğitimin yeni bir heyecanla başladığını dile getiren Doğan, tatil sürecinde okulların yeni döneme hazırlanması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. “Sevgili öğrencilerimiz için okullarımızı en iyi şekilde hazırlıyorsunuz. Bu süreçte gösterdiğiniz gayreti takdir ediyoruz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de sizlere her zaman destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Yeni Bir Dönem

Doğan, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında da bilgi verdi. Bu modelin, geçmişten günümüze kazanılan deneyimlerle oluşturulan, geleceğe ışık tutan ve bireyi bütüncül bir yaklaşımla ele alan beceri temelli bir eğitim modeli olduğunu belirtti. Doğan, bu yeni eğitim modelinin milli ve manevi değerlerle beslenen, akademik anlamda yetkin, aynı zamanda medeniyet kurucusu ve geliştiricisi olan bilge nesiller yetiştirme hedefi taşıdığını vurguladı.

Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, toplantının sonunda tüm katılımcılara gayretlerinden ötürü teşekkür etti. Eğitim sürecinin kolektif bir çaba gerektirdiğini vurgulayan Doğan, “Her birinizin çabası, öğrencilerimizin geleceğine dokunuyor. Hep birlikte çalışarak, daha aydınlık yarınlar için önemli adımlar atacağız.” diyerek toplantıyı sonlandırdı.