Gümüşhane Müftüsü Hüseyin Gün, Yaz Kur'an Kurslarının Açılışını Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Müftüsü Hüseyin Gün, Yaz Kur’an Kurslarının Açılışını Yaptı

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2024 - 21:41

Son Güncelleme: 02 Temmuz 2024 - 21:41

Gümüşhane’de okulların tatil olmasının ardından camilerde yapılacak olan yaz Kur’an kursları için açılış programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kurslarının açılış programı merkez Kemaliye Camii’nde yapılırken programa İl Müftüsü Hüseyin Gün, Şube Müdürü Cengiz Güllü, kurslarda görevli imam hatip, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Gün, “Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince Camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kurslarımız, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihi ile eğitime başlamıştır. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.  Yine kız öğrencilerimizin istifade edecekleri Yatılı Yaz Kur’an Kursumuz ise dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacaktır. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır” diye konuştu.

Yaz Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı yaz Kur’an kursları uygulama esasları çerçevesinde haftada 5 gün, günde 4 saatlik ders programı olacağını kaydeden Müftü Gün, Kur’anı Kerim, Temel Dini Bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer Ahlak) derslerini öğrenecek çocukların ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerle de eğleneceklerini söyledi.

Geçen yıl Gümüşhane genelinde 525 öğreticiyle, 491 kursta 6 bin 516 öğrencinin Yaz Kur’an kurslarından istifade ettiğini hatırlatan Müftü Gün, bu yıl bu sayıyı daha da yukarı çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Müftü Gün’ün öğrencileri tebrik edip başarılarılar dilediği program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

image_print

HABERLER