Gümüşhane OSB’yi İleriye Taşıma Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de Vali Alper Tanrısever başkanlığında yapılan toplantıda Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren firmaların sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Toplantıya OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, OSB Bölge Müdürü Metin Şeker ve firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda daha önce oluşturulan OSB İştirak Heyeti’nin hazırladığı rapor aynı zamanda MÜSİAD Gümüşhane Başkanı olan Cihan Canlı tarafından sunuldu. Canlı, ortalama 500 kişinin istihdam edildiği OSB’de toplam 93 parsel olduğunu belirterek karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini içeren sunumunu gerçekleştirdi. 

Yapılan sunum kapsamında bahse konu sorunların çözümü için ilk Müteşebbis Heyeti toplantısında konuların gündeme alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Vali Alper Tanrısever, “Daha önce Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) düzeni ve yapılanması hakkında bir toplantı gerçekleştirmiş ve iş dünyasından temsilcilerle bir çalışma heyeti oluşturmuştuk. Bu heyet, kendi gözlem ve değerlendirmelerini sundu. Toplantımızda hem bu tespitleri dinledik hem de OSB’yi nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi ve Gümüşhanemiz için nasıl daha verimli hale getirebileceğimizi derinlemesine istişare ettik. Amacımız, bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına daha güçlü bir katkı sağlamaktır” dedi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 17.07.2024