GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU YÜZAKI İLE SONA ERDİ

Gümüşhane Üniversitesi – Türk Tarih Kurumu işbirliği ve Gümüşhane Valiliği-Gümüşhane Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu sona erdi. Gümüşhane’nin tarihi, coğrafi, sosyo-kültürel yapısı ve değerlerini ortaya çıkarmak ve bilimsel veri tabanını güçlendirmek amacıyla 16-17 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen sempozyumda, 21 oturumda 105 bildiri sunuldu. Toplam 134 katılımcı, tebliğleriyle sempozyumumuzda yer aldı. 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu’nun kapanış […]

Gümüşhane Üniversitesi – Türk Tarih Kurumu işbirliği ve Gümüşhane Valiliği-Gümüşhane Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu sona erdi.

Gümüşhane’nin tarihi, coğrafi, sosyo-kültürel yapısı ve değerlerini ortaya çıkarmak ve bilimsel veri tabanını güçlendirmek amacıyla 16-17 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen sempozyumda, 21 oturumda 105 bildiri sunuldu. Toplam 134 katılımcı, tebliğleriyle sempozyumumuzda yer aldı.

1.Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu’nun kapanış oturumunda konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, iki gün boyunca süren etkinliğe katılımın yoğun olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sempozyumumuza 122’si yurtiçi ve 12’si yurtdışından olmak üzere, toplam 134 bilim insanı katılım sağladı. 1. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu’nu tamamladık. Elbette ki bu tür sempozyumların devamı olacaktır. Biz burada bulunduğumuz süre içerisinde bu sempozyumlara devam edeceğiz. Üniversiteler, bilginin üretildiği, kamuoyuna yayıldığı kurumlardır. Bu etkinlikler de onların birer parçasıdır. Asıl olan üniversitelerde üretilen bilginin, başta şehrin ve yörenin faydasına sunulabilmesidir. Üniversitenin vizyonuna bağlı olarak bütün insanlığın faydalanabilmesidir. Dolayısıyla şehir, bilgiyi talep etmeli ve üniversitede üretilen bilgiyi kullanabilmelidir.  2008 yılında kurulmuş genç bir üniversiteyiz. Bütün eksikliklere rağmen, 8 aylık görev süresi içerisinde böyle bir etkinliği gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sempozyumda sunulan bildiriler kitap haline getirilerek, Gümüşhane ve çevresinin tarihine, coğrafyasına, sosyolojisine, edebiyatına, felsefi değerlerine katkı sunarak, şehir kültürüne ve belleğine önemli katkılar sağlayacaktır.”

“Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği olan başta yurtiçi ve yurtdışından buraya iştirak eden katılımcılarımız olmak üzere, akademisyenlerimize, araştırmacılarımıza, organizasyonun düzenlenmesinde emeği çok fazla olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu’na, Edebiyat Fakültesi’nde Yürütme Kurulu Üyeleri olan Dekanımız Prof. Dr. Bayram Nazır’a, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız’a, Yrd. Doç. Dr. Kemal Saylan’a, Yrd. Doç. Dr. Merve Karaçay Türkal’a, Yrd. Doç. Dr. Seda Özsoy’a, Yrd. Doç. Dr. Orhan Bingöl’e ve sempozyumun düzenlenmesinde görev alan öğrencilerimize, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 2. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu’nda ele alınacak konular biraz daha tematik olacaktır. Burada birçoğumuzla tekrar birlikte olmak ümidiyle hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sempozyumda bildiri sunan katılımcılara katılım belgesi verildi. 18 Ekim 2017 tarihinde sempozyumun son gününde Gümüşhane Üniversitesi tarafından katılımcılara yönelik olarak Gümüşhane Şehir Müzesi, Süleymaniye Mahallesi ve Karaca Mağarası gezisi gerçekleştirildi.

(Haber Niyazi Poyraz- 19.10.2017)

 

Exit mobile version