Gümüşhane Sosyal Bilimler Lisesi’nde Mustafa Kutlu Paneli
Anadolu Mektebi projesi ve yazar okumaları çerçevesinde Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Mustafa Kutlu Paneli düzenledi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen paneli İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamit Tanış, öğretmenler ve öğrenciler ilgiyle takip ettiler.
2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başından itibaren Şiran Fen Lisesi, Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Kız İmam Hatip Lisesi, Gümüşhane Lisesi ve Türk Telekom Fen Lisesinde Mustafa Kutlu okumalarına başlanmıştı.
Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Sâmiha Ayverdi, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Mehmet Akif Ersoy, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu’nun eserleri Anadolu Mektebi faaliyetleri kapsamında okunacak.
Edebiyat öğretmeni Alim Gören’in koordinatörlüğünde yaklaşık 4 aydır Kutlu okumaları yapan öğrenciler Kutlu’nun hayat hikayesini ve onun hikayelerinde göç, mimari değişim, aşk ve evlilik gibi konularda bildirilerini sundu.
Yaklaşık bir saat süren panelin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, panelist öğrencilere ve öğrencileri hazırlayan öğretmenlere teşekkür ederek tebrik ederek Anadolu Mektebi Okumalarının önemine vurgu yapıp öğrencilerin bu tür faaliyetlerde görev almalarını önerdi.
Hikâyemizin Yerli Sesi Mustafa Kutlu okul panelleri TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih İmam Hatip Lisesi, Gümüşhane Lisesi ve Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde devam edecek ve ardından da il paneli düzenlenecek.
Anadolu Mektebi düşünce, sanat ve edebiyat hayatına büyük etkileri olan kültür ve medeniyete katkı sunmuş yazarların bütün eserleri ile haklarında yazılan seçkin eserlerin okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması temeline dayalı okuma sonuçlarının yazı ve konuşma ile ifade edilmesi, düzenlenen panellerle dinleyicilere aktarılması ve bu metinlerin geliştirilerek yayımlanması amacıyla Prof. Dr. Sami Güçlü’ nün (Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı) 2012 yılında küçük bir öğrenci grubu ile başlattığı gönüllü bir okuma faaliyetidir.