Gümüşhane Sosyal Bilimler Lisesi’nden 2024 YKS’de önemli başarı

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi  Müdürlüğü, 2024 yılı Yüksekğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğrencilerinin üniversitelere yerleşmedeki başarı tablosunu yayımladı.

Okulun kurumsal internet sitesinde “2024 GURUR TABLOMUZ” başlığı ile yayımlanan  haberde 2024 YKS sonuçlarına göre öğrencilerin sınavdaki başarı dereceleri ile üniversitelere yerleşen öğrencilerin yerleştiği bölümlerin tablosuna da yer verildi.

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi’nin kurumsal internet sitesinde yayımlanan haber metni şöyledir:

2024 YKS GURUR TABLOMUZ

“Okulumuz Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinin 2024 YKS yerleştirme sonuçları bizleri gururlandı. Mezun olan 40 öğrencimizden 30’u üniversiteye yerleşti.

İlimizin köklü okullarından olan okulumuz başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Mezun olan 40 öğrencimizden sekizi Hukuk, yedisi Eğitim, dokuzu İktisadi ve İdari Bilimler, dördü diğer fakülte ve ikisi meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 30 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiş oldu. Elde edilen verilere göre yerleşme oranımız %75 olarak gerçekleşti. Geçen yıl % 63 olan lisansa yerleşme oranımızı % 93’e yükseldi.

Okulumuz kendi alanı olan eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde il birinciliğini aldı. AYT-Sözel puanında il birincisi olan öğrencimiz Bengisu TAŞ, AYT-Sözel 591 sıralaması yaptı. AYT-Eşit Ağırlık puanında il birincisi olan öğrencimiz Doğanay UÇAN, AYT-Eşit Ağırlıkta 3.111 sıralaması yaptı.  2024 yılında ilk 1.000’de iki, ilk 5.000’de altı , ilk 10.000 de beş öğrencimiz derece yapmış oldu. Mezun olan 40 öğrencimizden 25’i ilk 50 bin içine girdi.

Sosyal Bilimler Lisesi olarak sürekli gelişen ve büyüyen uzman öğretmen kadrosuyla ilimiz eğitimine yeni başarılar katmaya devam etmekteyiz. Bu başarımızı yönetim kadrolarımızın özverili çalışmalarına, öğrencilerimizin mücadelesine ve inancına, öğretmenlerimizin azmine ve velilerimizin desteğine borçluyuz. Güçlü ve başarılı öğretmen kadromuzla geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam ediyoruz.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.”

***

Bu önemli başarıdan dolayı biz de www.gumushanedenhaber.com haber sitesi olarak Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini, öğretmenlerini ve okul yönetimini tebrik ediyoruz.

Haber Kaynak Linki: https://maresal29.meb.k12.tr/icerikler/2024-yks-gurur-tablomuz_15347534.html