GÜMÜŞHANE SÜLEYMANİYE MAHALLESİ YOLUNA MODERN AYDINLATMA

Çoruh EDAŞ, Gümüşhane geneli elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını aynı yoğun tempo ile yürütüyor.

Bu çerçevede mevcut elektrik dağıtım şebekesindeki sorunlar giderilirken, imar planına göre yeni ve eski yerleşim alanlarına ait talepler karşılanıyor, eskimiş olan alçak gerilim elektrik dağıtım şebekesi iyileştiriliyor.

Çoruh EDAŞ, bu çalışmaların yanı sıra aydınlatmaya dönük yatırımlarını da sürdürüyor.

Son olarak kent merkezi ile tarihi dokusu nedeni ile zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Süleymaniye Mahallesini birbirine bağlayan yolda havaii hatların yer altına alınması ve aydınlatma amaçlı planlanan tesis çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışma ile yol üzerine 71 adet aydınlatma direği dikilirken, güzergâh boyunca olumsuz görüntü oluşturan havaii elektrik tesisleri yer altı olacak şekilde yaklaşık 3 km kilometre uzunluğunda YG/AG hat çekildi. Yeni tesis edilen Dağıtım Merkezi Binası ile Süleymaniye Kış sporları Turizm Merkezi ve yapılacak olan  turistik amaçlı yeni yapılanmalar için gerekli altyapı oluşturuldu.

Sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla, elektrik şebekelerinin yenilenmesi için bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları hız kesmeden devam edecektir.