Gümüşhane Süleymaniye Uygulama Oteli’nde Restoran Unutuldu Mu?

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin 11.11.2022 tarihli haberi

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve geçtiğimiz ay  protokolle Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (Turizm ve Otelcilik Lisesi) tahsis edilen “Süleymaniye Uygulama Oteli”  ziyaretçilerini 24 Ekim tarihinden itibaren kabul etmeye başlamıştı.

Gümüşhane Olay Gazetesi ekibi olarak 10 Kasım Perşembe günü Süleymaniye  Uygulama Oteli’ni ziyaret ettik.

Tarihi dokunun tam ortasında yapılan otelin katlarını ve odalarını ve mutfağını gezdik. Bu güzel eser bizi son derece mutlu etti.

MUTFAK VAR AMA YEMEK SALONU (RESTAURAN) YOK

Vatandaşların kullanımına açık olan uygulama otelinde yemek salonu olmadığı için misafirler yemek yemede zorluk çekiyor.

Yaz aylarında ve havaların sıcak olduğu günlerde Uygulama Oteli’nin  açık alanında yemek yeme mümkün olabilirken, soğuk havalarda dış mekanda yemek yeme imkanı  bulunmamaktadır. Otel yapılırken yemek salonunun unutulup yapılmamış olması hem  otel yönetimini, hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor.

CAFE VE TOPLANTI SALONU DA YOK

Uygulama otelinde cafe ve toplantı salonlarının da olmadığını gördük. Turist kafileleri geldiğinde misafirlerin cafe ve toplantı ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı da belirsiz.

BİR AN ÖNCE YEMEK SALONU (RESTAURAN), CAFE VE TOPLANTI SALONU YAPILMALI

Gümüşhane Olay Gazetesi ekibi olarak gördüğümüz bu noksanlığı ve acil ihtiyacı kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk.

Bir an önce bu güzel Uygulama Oteli’ne kapalı bir yemek salonu (Restauran), kafe ve toplantı salonu yapılması gerekir. Bunlar yapılmadığı takdirde korkarız ki,  Gümüşhane için çok önemli bir turizm yatırımı olan bu uygulama oteli oteli  kısa sürede işlevsiz hale gelecektir.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 11.11.2022