GÜMÜŞHANE TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 5 GÜNDE CEVAP DÖNEMİ BAŞLADI

Tarım konusunda hizmetlerin hızlı ve etkin yapılabilmesi ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Yeşil Masa” uygulaması Gümüşhane’de de başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda 81 il valiliği (İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü)’ne gönderilen ilgili genelgede yer alan “Yeşil Masa” ile ilgili bazı hususlar şöyledir:

  • Yeşil Masa Uygulaması İl Müdür Yardımcısı sorumluluğunda yürütülecek.
  • Vatandaşlar tarafından yapılan istek, öneri ve şikâyetler bu birim tarafından 5 iş günü içerisinde cevaplandırılmak üzere ilgililere yönlendirilecek ve kayıt altına alınacaktır.
  • İl Müdürlükleri, birime iş yükü ve imkânlar ölçüsünde halkla ilişkiler ve iletişim konusunda tecrübeli, diksiyonu düzgün, teknik bilgi sahibi yeterli personel görevlendirecektir.

 

Nasıl çalışacak?

Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, mail ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak talep, öneri ve şikâyetlerini “Yeşil Masa” da görevli personellere iletecek. Görevli uzman personel tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve en geç 5 (beş) işgünü içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacak.

———————————————

Gümüşhane’de de “Yeşil Masa” uygulamasının başladığını Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü 19 Ekim 2016 Çarşamba günü yapılan bir basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

Açıklama şöyledir:

Yeşil Masa Halkımızın Hizmetinde

Bakanlığımızca verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlayarak hizmet alanların memnuniyetinin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla İl Müdürlükleri bünyesinde “Yeşil Masa” uygulamasının başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce de Yeşil Masa uygulamasına geçilmiştir.

“Yeşil Masa” üreticilerimizin taleplerini en hızlı ve sağlıklı biçimde sonuçlandırmaya yönelik bir proje olarak hizmete girmiştir. Vatandaşlar tarafından yapılan istek, öneri ve şikâyetler bu birim tarafından en kısa sürede cevaplandırılmak üzere ilgililere yönlendirilecek ve kayıt altına alınacaktır. Uygulama ile İlimizde bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticilerimiz, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerimiz ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında hızlı-etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedeflenmektedir.

Yeşil Masa Uygulamasıyla web sitesi adresinden gelen vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerinin online ortamda toplanması ve bunlara hızlı ve etkili bir şekilde cevap verilmesi amaçlamaktadır. Elektronik ortamda oluşturulan yesilmasa.tarim.gov.tr adresini açan vatandaş yeni bir başvuru oluşturabilir ya da daha önce kaydettiği başvurusunun durumunu sorgulayabilir. Vatandaş başvuru yaparken kimlik ve iletişim bilgileri, başvurusunun konusu ve açıklama yazarak başvurusunu gönderir. Sorgulama ekranında kimlik bilgilerini girerek başvurularına ulaşılabilir.

Tüm vatandaşlarımız 0 456 213 17 09 numaralı telefondan “Yeşil Masa” ya ulaşarak hizmet alabilirler.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”