GÜMÜŞHANE TEKNOFEST’İN NERESİNDE?

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ / 07.02.2022

Dünyanın en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, (TEKNOFEST)  bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun ilinde yapılacak.

Samsun Çarşamba Havaalanı’nda yapılacak olan festival yarışmaları için son başvuru tarihi 28 Şubat 2022

2018 yılında başlayan ve her yıl yapılan festivalin 2022 yılında Samsun ilinde yapılacak olması Gümüşhane için de festivale önemli bir katılım teşviki oluşturacaktır.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve birçok bakanlığın da paydaş olduğu TEKNOFEST, Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

TEKNOFEST’İN AMACI

TEKNOFEST’in amacı  millî teknolojileri teşvik edip geliştirmek ve insanları bu alanda bilinçlendirmeyi hedeflemek ve Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmaktır.

Festivalde seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi yer alırken; paraşütle atlama, Solo Türk, Türk Yıldızları ve benzeri uluslararası kuruluşların hava gösterileri de gerçekleştirilmektedir. Festival bir yıl İstanbul’da bir yıl da Anadolu illerinden birinde yapılmaktadır.

Samsun ilinde bu yıl yapılacak olan TEKNOFEST 2022’de geçtiğimiz yıldan farklı olarak; Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme yarışmaları yer alacaktır.

GÜMÜŞHANE BU FESTİVALE NASIL HAZIRLANIYOR

Geldiği günden bugüne enerjik ve başarılı çalışmaları ile dikkati çeken İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’nin festivale katılım şartlarını taşıyan okulların öğrencilerini bu festivalde yarışmalara katılmaları için teşvik edeceğini ve destekleyeceğini düşünüyoruz.

Diğer taraftan teknolojik gelişmelere sürekli olarak kurumunu yönlendiren ve destekleyen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek de ekibini bu festival için yönlendirecek ve destekleyecektir.

FESTİVAL İÇİN TAVSİYELER

Samsun ilinde 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan festivale Gümüşhane’deki tüm okul müdürlerinin izleyici olarak katılımı sağlanmalıdır. Bu festivali bizzat gören okul müdürleri gelecek yıllarda konuya daha azimle yaklaşacaklardır.

Ayrıca, Gümüşhane ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların öğrencilerine ve gerekse Gümüşhane Üniversitesi’nin ilgili bölüm öğrencilerine bu festival gezdirilmelidir. Bu konuda şimdiden Samsun’daki Gümüşhane dernekleri ile diyalog kurularak kalacak yer ve diğer ihtiyaçlar için organize yapılabilir.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 07.02.2022