GÜMÜŞHANE – TİREBOLU HATTI DA DEMİRYOLU İHALESİNE DAHİL EDİLDİ

Yüzyıldır Türkiye’nin gündemde olan Erzincan-Gümüşhane- Trabzon Demiryolu için önemli ihalelerden bir tanesi 16 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak.

Erzincan-Trabzon Demiryolu (Altyapı) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi” Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı

Kamu İhale Kurumu (KİK)’in (EKAP) kayıtlarında  2018/148497 numara ile yer alan ihale 16.05.2018  Çarşamba günü saat 10:00 ANKARA’da TCDD İşletmeleri Genel Müdürlüğü Satın Alma ve Stok Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılacak.

İHALE İÇİNDE İKİ AYRI GÜZERGAH YER ALIYOR

“Erzincan-Trabzon Demiryolu (Altyapı) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi” ihalesinin  “FİZİBİLİTE ETÜDÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ”nde ihale kapsamında iki ayrı güzergâh yer alıyor. Bunlardan bir tanesi Erzincan- Gümüşhane- Trabzon güzergâhı, diğeri ise Gümüşhane- Tirebolu güzergâhı.

Her iki güzergahla ilgili bilgiler teknik şartnamede şöyle yer alıyor:

*******

“MADDE 1.İŞİN TANIMI

 1.1.TCDD, Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon arasında (Gümüşhane-Tirebolu: 85,670 km, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon: 245,620 km) çift hatlı ve EST’li olarak yapılması planlanan demiryolu hattının alternatif işletme senaryolarına (işletme hızı, yolcu, yük, karma trafik vb.) göre değerlendirilerek fizibilite çalışması yapılmasını öngörmektedir.”

********

Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu- Trabzon Demiryolu hattının hayırlı olmasını diliyoruz.